Várjuk az ünnepek végét, mert akkor könnyebb lesz. Talán.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Még mielőtt belemégy egy újabb ünnepi nagybevásárlásba, olvasd el ezt az írást:

"Fogalmatok sincs, arról, hogy mit műveltek, így Karácsony előtt az üzletekben. Kikéritek a csemegepultból a felvágottat, aztán még sem kell, és otthagyjátok valahol az eladótérben. Tele szedtek mindenfélével egy bevásárló kosarat/kocsit, aztán ott felejtitek, úgy ahogy van. Rohanni kell, mert nincs idő. Széttépitek egy ruházati termék csomagolását, mert nem látjátok, hogy milyen méret. Aztán odacsapjátok valahová, ahogy sikerül. Tudtátok, hogy sérült csomagolással egy termék eladhatatlan?

Bennünket dolgozókat csak akkor láttok meg, ha nem találtok valamit. Odafordultok hozzánk, de a kommunikáció nem úgy kezdődik, hogy jó napot/estét, hanem úgy, hogy "hol találom". Ugyanakkor elvárjátok, hogy amikor Ti odajöttök, legyen minden a helyén, igazítva, hogy szép legyen.

Órákat dolgozunk azért, hogy minden a helyén legyen. Kipakoljuk a raktárból mindazt, amire szükséged van. Összeszedjük, amit széthagytál és a helyre tesszük Tudtad, hogy ami hűtést igényel és nem tudjuk, hogy mikortól van "nem hűtött területen" az a szemétbe megy? Tudtad, hogy az a kenőmájas, amit még sem kérsz a kasszánál, kidobásra kerül? Tudtad, hogy sérült csomagolással nem eladható a termék? Te sem vennéd meg! Tudtad, hogy a hús, amit kikértél a húspultból és aztán beraktál a mirelitek közé, azt kidobjuk, mert nem tudjuk, hogy mennyit időt töltött nem hűtött területen? Tudod, hogy a szertehagyott termékeket egyenként tesszük a helyére? Van fogalmad arról, hogy ez áruház szinten mennyi idő?

Nem, fogalmad sincs erről. de elvársz, igényelsz. Szerinted mennyi idő kell ahhoz, hogy egy áruházi dolgozó pontosan tudja, hogy egy termék hol van? Nem tudod, de elvárod, hogy tudja, hogy az általad keresett tengeralattjáró-légtisztító pasztilla melyik sorban, melyik modulon található.

Éjjel 21.45-kor jut eszedbe, hogy zoknit kell venni a gyereknek és zokon veszed, ha az őr szól, hogy tízkor zárunk. Képzeld el, tízkor jár le a munkaidőnk és mi is szeretnénk végre haza menni.

Nekünk nincs hagyományos Karácsonyunk. A mi Karácsonyunk november elején kezdődik. És onnantól csak töltünk és töltünk. December 24-én délben ér véget a munkaidőnk. Te már akkor a leves főzöd, vagy éppen az ajtónkon dörömbölsz, hogy lemaradt a bevásárlólistáról a cérnametélt.

Nekünk a Karácsony a Te Karácsonyodról szól. A mi feladatunk kiszolgálni Téged. Mi hazaesünk, nincs várakozás, nincs felkészülés, nincs feldíszített lakás, nincs karácsonyi hangulat. Amire jut idő kész lesz, amire nem, hát elmarad. Nekünk minden nap munkanap, mert Te mindennap jössz vásárolni. Várjuk az ünnepek végét, mert akkor könnyebb lesz talán.

Lényeg: ha látsz egy kereskedelmi dolgozót, vedd már a fáradtságot, hogy köszönj neki, szépen kérd és köszönd meg a segítségét. Bizonyára végtelenül fáradt és jól esne neki is egy kedves szó."

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá