Így bánnak a világelső teniszezővel, aki nem akar oltást

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A tenisz világelső Novak Djokovicot hosszan hallgatták ki a rendőrök a melbourne-i repülőtér egyik őrzött szobájában. Ezután eldöntötték: el kell hagynia Ausztráliát.
Novak Djokovic vízumát törölték - erősítette meg csütörtök reggel Greg Hunt ausztrál egészségügyi miniszter. Ez azt jelenti, hogy a világelső nem léphet be az országba, így nem vehet részt az Australian Openen.

A korábban kiadott - és erősen vitatott - egészségügyi mentesség ellenére az ausztrál határvédelmi hatóságok megtiltották a teniszcsillag beutazást.

A média szerint a Djokovic nem rendelkezik covid elleni oltással, és az által benyújtott védettségét igazoló dokumentumok nem jelentenek számára felmentést.

"A szabály az szabály. Mindenkire vonatkozik"  – mondta Scott Morrison miniszterelnök. 

Sajtóértesülések szerint a világhírű sportolót jó tíz órával a repülőtéri leszállás után egy őrzött karanténhotelbe vitték, ahol a visszaindulásig kell tartózkodnia.

A szerb teniszcsillag nem akar harc nélkül hazatérni. Miután törölték beutazási vízumát, ügyvédei küzdenek az Ausztráliából való kitoloncolása ellen. 

A 34 éves Djokovic hivatalosan nem hozta nyilvánosságra a Covid-19 elleni védőoltás státuszát, de a múltban több kijelentést is tett, miszerint nem az oltásokat tartja a betegség elleni küzdelem legfontosabb elemének.

Djokovic elmondta, hogy nem szakértő, de szeretné ő eldönteni, hogy kiválaszthassam, mi a legjobb a szervezetének.

Egy Facebook-élőben korábban kifejtette, hogy:

nem szeretné, ha valaki arra kényszerítené, hogy beoltassa magát azért, hogy utazzon vagy versenyezzen.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá