Tízezer forintot kapnak azok a józsefvárosiak, akik az év végéig beoltatják magukat

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Persze vannak feltételek.

Egészségvédelmi támogatásnak hívják, de jobban illene rá az oltás-pénz.  Nehezen értelmezhető, hogy miért is kell pénzt fizetni annak, aki elmegy beoltatni magát egy ingyenes vakcinával - hacsak nem a statisztikai adatok miatt. 

A Józsefvárosi Önkormányzat a mai napon rendkívüli képviselő-testületi ülésen határozott arról, hogy 10.000 forint egészségvédelmi támogatásban részesül minden józsefvárosi "rászoruló" lakosok, akik év végégig beadatják mindkét COVID-oltást (a Janssen oltás esetében egyet). Attól függetlenül jár az összeg, ha a rendelet elfogadása előtt történt, vagy utána. (Az előterjesztés ITT érhető el.)

A pénz csak azoknak jár, akiknek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 71.250 Ft-ot.

A támogatás másik feltétele, hogy a kérvényező családjában minden nagykorú oltott kell legyen - kivéve, ha orvosi igazolása van arról, hogy nem oltható.

Az önkormányzat előzetesen 2000 igénylőre számít.

Lesz sorsolás is!

Aki a rendelet megjelenése és december 31 között kéri az oltást, 2022 év elején egy sorsoláson vesz részt, ahol 5 db bruttó 150.000 Ft-ot nyerhet.

A józsefvárosi képviselő-testület egyben felkérte a polgármestert, hogy tegyen javaslatot a kormány felé a jelenleg kötelező előzetes oltási regisztráció és időpontfoglalás eltörlésére és egy mindenki számára elérhető tömeges oltási program kidolgozására.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá