Szlovákia - országos Covid teszt. De mi lesz azokkal, akik nem akarnak teszteltetni?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Nyilatkozott a szlovák miniszterelnök az országosan elrendelt tesztelés részleteiről.

Igor Matovič miniszterelnök és Marek Krajčí egészségügy miniszter sajtótájékoztatót tartott a két hét múlva esedékes országos Covid 19 tesztelésről. A 10 évnél idősebb népesség általános tesztelése az ország ötezer mintavételi pontján zajlik majd.

Az alábbi információkat közölték a mai sajtótájékoztatón:

20 ezer egészségügyi szakemberre lesz szükség, akik óránként 7 eurót kapnak, és kockázati díjat számolnak el pozitív tesztalany esetén. Ez 20 euró/eset. Önkéntes alapon toborozzák az egészségügyi személyzetet. A mentősöket és az egyetemi hallgatókat is be kívánják vonni ebbe a munkába.

Lesznek mobil egységek, amelyek bizonyos helyszínekre lesznek irányítva - pl. romatelepekre.

Arra vonatkozóan nincs még egyértelmű eljárásrend, hogy mi lesz azokkal, akik nem akarnak  vagy valamilyen ok miatt nem tudnak teszteltetni a megadott időpontban. Valószínű, hogy számukra 10 napos kötelező karantén lesz érvényben. Forrás

A miniszterelnök azt mondta: "Két lehetőségünk van, vagy két hét múlva egész Szlovákiában karanténba kerülünk, vagy végrehajtunk egy ilyen műveletet, és lehet, hogy százezer ember marad karanténban. Én a második lehetőséget választom" .

Az előzményekről ITT olvashatnak.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá