Merész húzás a szlovák kormánytól: a hadsereg megkapta a felhatalmazást az ország teljes lakosságának COVID tesztelésére

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

"Az ország teljes, kétszeri letesztelése az egyedüli kiút a pokolból”.

Erre még nem volt példa Szlovákia történetében!

A kormány mai rendkívüli ülésén a hadsereg megkapta a felhatalmazást az ország lakosságának általános COVID-19 tesztelésére.  A döntést mind a négy kormánypárt támogatta - írja a Körkép.sk.

Amire Szlovákia készül, az nagyon merész lépés, melyet még a világ egyetlen országa sem lépett meg. Egyes városok, tartományok, régiók már voltak így tesztelve, de egész ország még nem. A cél, hogy kiszűrjék a fertőzötteket. Aki COVID-19 fertőzött, az házi karanténba megy, a súlyosabb esetek pedig kórházba.

"Ez az egyetlen lehetséges út az Armagedonból, ahová haladunk.

Ha az emberek nem jönnek el, olyan lépésekre lesz szükségünk, mint a poklot megjárt országok kényszerültek. Madrid, New York, és a többiek.

Függetlenül attól, hogy járunk-e választani vagy sem, függetlenül attól, hogy mit gondolunk a koronavírusról, az ország teljes, kétszeri letesztelése az egyedüli kiút a pokolból”

– hangsúlyozta Igor Matovič kormányfő.

Hogy kötelező, vagy választható tesztelés lesz-e a lakosság számára, még nem lehet tudni.

Boris Kollár házelnök így nyilatkozott: 

“Megértem, hogy nagy haragot fog kiváltani az emberekből. De szükség van rá. Igen, én is rettegek. Én is félek a gyerekeim, édesanyám egészsége miatt. Nekem is van éttermem, amit bezártak. Én is haragszok. Átmehetnék a dühbe és az agresszióba. De nem teszem”

Mint mondta, ma azért haragszunk, mert nem mehetünk kedvenc csapatunknak szurkolni, nem mehetünk étterembe, fitnesszterembe. De ez mind nem fontos. Lockdown esetén hetekig otthon leszünk bezárva, ami hatással lesz a gazdaságra, kapcsolatainkra.

A kormánykoalíció a Hlas és a Smer együttműködésére is számít. Most ugyanis nem ellenünk harcolnak, hanem saját lakosságukért. Itt nem a kormányfő fog veszteni, hanem az egész ország, nyomatékosította Kollár.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá