SZERBIA: Ha bevezetitek a Covid-igazolványt, lezárjuk az összes hidat és főútvonalakat!

Szombaton este tüntetésre került sor a szerb főváros utcáin, az értékelések szerint több tízezer polgár vett részt a Covid-engedély és a kötelező oltakozás bevezetése ellen (is) tiltakozva - olvasható a Délhír-en.

A megmozduláson megjelent Boško Obradović is, az ellenzéki Dveri párt elnöke, aki beszédében kiemelte, hogy a válságstáb elveszítette az egészségügy és a közvélemény támogatását. Hozzátette, eddig csak olyan ellentmondásos döntéseket hoztak, amelyekhez ők maguk sem tartották magukat.

Az emberek a világ minden pontján tiltakoznak, Szerbiában sem hallgathatunk – húzta alá Obradović.

Borislav Antonijević ginekológus kijelentette, hogy a rezsimtől nem kapunk választ a PCR-tesztek és a vakcinák megbízhatóságát illetően, és arra sem, hogy a védőmaszkok valóban védenek-e a fertőzés ellen.

A polgárok egy része nehezen tudott eljutni a Köztársaság Térig, ahol az LGBT-közösség  tagjai tartottak felvonulást. Sajtóinformációk szerint a rendőrség igyekezett őket elválasztani a Covid-igazolvány ellen tüntetőktől, akik legfontosabb üzenete az volt, hogy az engedély, illetve a kötelező oltás bevezetése esetén lezárják az összes belgrádi hidat, illetve a főbb útvonalakat. 


Szólj hozzá