Román statisztika arról, hogy hány beoltottnak lett később pozitív a covid-tesztje

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Romániában 2672 személynek lett pozitív a covid-tesztje az elmúlt két hétben (március 1–14.) azok közül, akiket beoltottak a koronavírus elleni vakcina első dózisával, és 385-en vannak olyanok, akik igazoltan megfertőződtek, jóllehet megkapták a védőoltás második dózisát is – közölte kedden a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ (CNSCBT).

Az első dózis után megfertőződöttek 52,9 százaléka a Pfizer-BioNTech, 42 százaléka az AstraZeneca és 5,1 százaléka a Moderna által kifejlesztett vakcinát kapta.

A fertőzést az oltást követő hét napon belül kapta meg az érintettek 36,6 százaléka, a 14. nap előtt kapta meg a 78,2 százaléka, a 21. nap előtt a 94,4 százaléka, a 28. nap előtt a 98,6 százaléka, és 1,4 százalékot tesz ki azok aránya, akik nem jelentek meg a második dózisért, és 28 nap után fertőződtek meg.

A fertőzésig eltelt idő középarányosa az első oltást követő 9. nap.

Az oltások kezdete (2020. december 27.) óta összesen 7145 személynek (az összes beoltott személy 0,49 százalékának) lett pozitív a koronavírustesztje azok közül, akiket beoltottak a koronavírus elleni vakcina első dózisával - olvasható az Informatia Libera román lap cikkében, melynek címe: A „harmadik hullám” valójában a beoltott majd pozitívra teszteltek miatt van?- de akkor mitől véd a szuperoltás?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá