OLASZORSZÁG: Csatatérré vált az olasz főváros, Milánóban is ezrek tüntettek

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Súlyos összecsapásba torkollottak szombat este Rómában a tüntetések, amelyeken a koronavírus-járvány miatt újonnan bejelentett intézkedések és az oltási kampány ellen tiltakoztak. 
Az olasz munkavállalóknak, mind az állami, mind a magánszektornak október 15-től csakis oltási igazolással lehet munkába állni. 

Az intézkedés ellen több ezren demonstráltak. A kivezényelt rendőrök gumibotokkal, paprikaspravel és vízágyúkkal próbálták szétoszlatni a tömeget.

A kora esti órákban a tüntetők a legnagyobb olasz szakszervezet, a CGIL római székházához vonultak, mert a szakszervezetnek ki kellett volna állni az oltatlanok jogaiért, de nem tettek semmit, sőt, támogatták a szigorítást.  Négy embert őrizetbe vettek az épületnél történt atrocitások miatt.

Az alkalmazási szigorítással párhuzamosan a közösségi élet szabályain enyhítenek: 

  • Feloldják a nézőszám korlátozását a mozikban és színházakban, valamint a sportlétesítményekben. A mozik, színházak és koncerttermek ismét teljes kapacitással működhetnek, de a nézőknek kötelező a védettségi igazolás felmutatása, Továbbra is viselniük kell a szájmaszkot, de megszűnik az egymás közötti legalább egyméteres biztonsági távolság betartása.
  • A nyitott stadionokban az ülőhelyek 75 százalékát foglalhatják el a nézők, a zárt sportcsarnokok befogadóképességük 60 százalékával működhetnek.
  • A diszkók zárt termeiben a lehetséges vendégszám ötven százalékát fogadhatják, szabadtéri szórakozóhelyeken 75 százalékot. Utóbbiakban is kötelező a védettségi igazolás.
  • A diszkókban a szájmaszkot csak tánc és fogyasztás közben lehet levenni.

Szabálysértés észlelése esetén első alkalommal az üzemeltetőt pénzbírsággal sújtják, második szabálysértéskor tíznapos bezárást kockáztat.

Milánóban is ezrek vonultak az utcán. A demonstrálók a "szabadság" szót skandálták.

 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá