Nyílt levél a WHO járványügyi szerződéséről

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Első nyílt levél a WHO járványügyi szerződéséről

Szerző: Egészségügyi Világtanács (2022. március 8.)

Címzettek: Emberek a világ minden táján, Kormányok, elnökök, egészségügyi miniszterek, Független média

Továbbá: WHO és az Egészségügyi Világtalálkozó, Dr. Tedros Adhanom Ghebreysus, Dr. Soumya Swaminathan

További címzettek: ENSZ, Antonio Guterres, Liu Zhenmin, Elliott Harris, Maria-Francesca Spatolisano

Az Egészségügyi Világtanács (WCH), tudósok, orvosok, jogászok és civil társadalmi érdekvédelmi szervezetek koalíciója ellenzi az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azon lépéseit, hogy egy globális világjárványügyi megállapodás formájában hatalomátvételt hajtson végre, miközben a világ figyelmét a legújabb válság tereli el.

A javasolt WHO-megállapodás szükségtelen, és veszélyezteti a szuverenitást és az elidegeníthetetlen jogokat. Növeli a WHO fojtogató hatalmát, hogy indokolatlanul világjárványt hirdessen, embertelen zárlatokat vezessen be, és drága, nem biztonságos és hatástalan kezeléseket kényszerítsen ki az emberek akarata ellenére.

A WCH úgy véli, hogy az embereknek joguk van részt venni minden olyan megállapodásban, amely az életüket, megélhetésüket és jólétüket érinti. A WHO azonban nem vett részt a nyilvánosság bevonásának folyamatában, ami azt bizonyítja, hogy prioritása a saját és vállalati cinkosai számára a hatalom megszerzése, nem pedig az emberek érdekeinek szolgálata. Elfogulatlan demokratikus folyamat nélkül az ENSZ-en keresztül eljáró WHO bármilyen megállapodása törvénytelen, illegitim és érvénytelen lesz.

A WHO vezetése történelmileg cserbenhagyta az embereket. Sok más példa mellett jóváhagyta a káros H1N1 (sertésinfluenza) vakcinát egy ellentmondásos módon meghirdetett világjárvány kapcsán. A WHO a Covid-19 folyamán is kudarcot vallott, amikor a járvány idején zárlatokat szorgalmazott, elnyomta a korai megelőző kezeléseket, és olyan beavatkozásokat javasolt, amelyek sem biztonságosnak, sem hatékonynak nem bizonyultak.

Nem engedhető meg, hogy a WHO irányítsa a világ egészségügyi menetrendjét, és nem kényszerítheti ki a biológiai felügyeletet. Miközben a WHO az állami forrásokból, az emberek tulajdonából kap finanszírozást, állandó érdekellentétbe kerül, mivel jelentős támogatást kap olyan magánérdekeltségektől is, amelyek hozzájárulásukat arra használják fel, hogy befolyásolják a WHO döntéseit és megbízásait, és hasznot húzzanak belőlük. A Gates Alapítvány és a Gates által finanszírozott GAVI oltóanyag-fejlesztési szövetség például évente több mint 1 milliárd dollárral támogatja a szervezetet.

Felhívás a cselekvésre

A WCH partnerei Ausztráliától Zimbabwéig kiállnak a sokba kerülő hatalommal való visszaélés ellen, és megerősítik az emberek szuverén jogát arra, hogy saját maguk hozzák meg döntéseiket, túl azon, amit a képviselőik akarnak. Arra kérünk mindenkit, hogy forduljon hiteles kormányzati képviselőkhöz, politikai pártokhoz, szakszervezetekhez, civil társadalmi csoportokhoz, szakemberekhez, közéleti személyiségekhez és a független médiához:

*Tudatosítsák a javasolt globális világjárványügyi megállapodás következményeit;

*Szorgalmazzanak nemzeti kampányokat az alapjogok és a demokratikus alkotmányok védelmében;

*Csatlakozzanak hiteles civil társadalmi koalíciókhoz, mint például az Egészségügyi Világtanácshoz.

*Arra is bátorítunk mindenkit, hogy tájékozódjon a férfiak, nők és gyermekek jogait védő elvekről, megállapodásokról, egyezményekről és szerződésekről. Ezek közé tartoznak a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányában foglalt Siracusai Alapelvek, amelyek jogi normákat biztosítanak a jogvédelem terén.

A WHO 2024-ben tartandó 77. Egészségügyi Világközgyűlése előtt, ahol a WHO meg kívánja erősíteni a pandémiáról szóló megállapodását, a WCH folytatja a figyelemfelkeltést azáltal, hogy kampányt folytat ez ellen az antidemokratikus lépés ellen.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá