Az egyetemek Covid intézkedései szembemennek a tudománnyal és a józan ésszel

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Az egyetemeknek az intelligencia és kritikus gondolkodás védőbástyáinak kellene lenniük, mégis az általuk elfogadott Covid-dal kapcsolatos rendelkezések értelmetlenek és túlzottan szigorúak. Az alábbi cikkben a legrangosabb amerikai egyetemekről írt tapasztalatokat szedték össze a szerzők.

"Az egyetemek szükségállapotot vezetnek be, hogy átmenetileg késleltessenek egy enyhe lefolyású fertőzést Amerika vírusfertőzöttség szempontjából legalacsonyabb kockázatúnak minősülő korosztálya körében. Ez a hatalommal való visszaélésnek tekinthető a védtelen emberekkel szemben. Ehhez a cikkhez hetente kétszer készítettem interjút olyan hallgatókkal, akik részesei voltak ennek a rendszernek, közülük mindegyik be volt oltva koronavírus elleni vakcinával. Az egyiknek annyira érzékennyé vált az orrnyálkahártyája a túlzott orrtörlések miatt, hogy rendszeres orrvérzés alakult ki nála. Egy másik hallgatónak elege lett az iskolából és abbahagyta az egyetemi tanulmányait.

A Georgetown egyetemen a hallgatók beszámoltak arról, hogyan járőröztek az alkalmazottak a könyvtárban, és rákiabáltak mindenkire, aki levette a maszkját, akár csak azért, hogy igyon egy pohár vizet. Elmesélték, hogy a hallgatók rendszeresen kimennek akár a hideg levegőre is, csak azért, hogy kortyolhassanak egy keveset. A Princeton egyetemen nem engedik meg a diákoknak, hogy elhagyják a megyét - kivéve, ha sportolók. A Cornell egyetemen megkövetelik, hogy a hallgatók maszkot viseljenek a szabadban is. Az Emerson főiskolán érvényben van az épületben való tartózkodásra vonatkozó utasítás.

A vírusfertőzöttség szempontjából legalacsonyabb kockázatúnak minősülő korosztály szigorú tesztelése nemcsak értelmetlen, hanem aránytalanul nagy kárt okoz a szegény és kisebbségi közösségeknek. 

Ezen közösségek tagjai sokkal nagyobb valószínűséggel esnek áldozatául a Covid-nak, mint az egészséges, jobb családokból származó hallgatók. Az egyetemek törekednek arra, hogy a teszteléseket ők maguk végezhessék a nagyobb anyagi haszon reményében. Ironikus, hogy sok ilyen főiskola és egyetem határozott kijelentéseket tett arról, hogy a fekete életek számítanak, és rengeteget költenek a sokszínűségre. Az álszent beszédek ellenére diákságuk gyakran „fehérebb”, „vagyonosabb” „alacsony Covid-kockázatú” fiatalokat foglal magába. Szeretik a fekete életek fontosságát hirdetni az egyetemeken, de amikor egy korlátozott tesztelési kínálatról van szó, lényegében azt mondják, hogy a fehérek élete fontosabb.

A fiatalok körében elkövetett öngyilkosságokkal foglalkozó nonprofit szervezet, a The Jed Foundation által készített tanulmány kimutatta, hogy 2020 folyamán a szülők 31%-a nyilatkozott úgy, hogy gyermekük mentális egészsége rosszabb volt, mint a járvány előtt. Megugrott a magukban kárt tevő emberek kórházi kezeléseinek száma, különösen a serdülő lányok körében volt látványos esetszám-emelkedés. Egy amerikai sebészorvos a közelmúltban mentális egészségügyi válságra hívta fel a figyelmet, arra hivatkozva, hogy világszerte a fiatalok 25%-a depressziós tüneteket, 20%-a pedig szorongásos tüneteket produkál.

A hallgatóknak és a szüleiknek kevesebb jelentőséget kellene tulajdonítaniuk az orvosi dogmáknak és a bevett szokásoknak, ezek helyett inkább észszerű döntések meghozatalára kellene törekedniük. Ahogy a mentorom tanította: az embert gyógyítsd, ne a betegséget!” Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá