NÉMETORSZÁG: Berlinben jövő hétfőtől a 2G lesz érvényben

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A berlini szenátus megállapodott a város országos 2G-szabályáról. A lépést Dilek Kalayci (SPD) egészségügyi szenátor jelentette be vasárnap. 

Ez azt jelenti, hogy moziba, színházba vagy étterembe csak a korona elleni védőoltást kapott, illetve felépült személyek mehetnek be. A negatív teszt már nem elegendő.

A szabályozás vonatkozik az olyan szabadidős létesítményekre is, mint a szauna vagy termálfürdő, valamint a szórakoztató létesítményekre, például a játéktermekre. A szabályozás érinti a vidámparkok, állatkertek zárt tereit is. A 2G a beltéri sportokra, fitnesz- és táncstúdiókra is vonatkozik. A szabadtéri rendezvényekre, például a 2000 fős vagy több résztvevős futballmérkőzésekre is csak azokat engedik be, akik megkapták az oltást vagy felépültek a fertőzésből.

Hétfőtől a 2G a fodrász- és kozmetikai szolgáltatásokra is érvényes. A kiskereskedelem mentesül a szabályozás alól.

A szenátus azt is javasolta a vállalatoknak, hogy az alkalmazottak 50 százaléka otthonról dolgozzon. A kórházakban 3G-szabály van a „beteg-közeli személyzetre”.

A 18 éven aluliak mentesülnek a 2G szabályozás alól, és negatív teszttel is részt vehetnek a közösségi életben. Ez vonatkozik azokra az emberekre is, akiket egészségügyi okokból nem lehet beoltani.

Emellett a 3G az istentiszteletekre és a politikai rendezvényekre is vonatkozik.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá