ANGLIA: Hibás esettanulmányra alapozott félelemkeltés

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Az oltásoknak köszönhetően már nincs szükség szigorú korlátozásokra – de továbbra is óvatosan és megfontoltan kell eljárnunk - olvasható a The Guardian cikkében.

Két hónap telt el azóta, hogy az első Omicron-eseteket azonosították az Egyesült Királyságban. A megjelenést követő hetekben a modellezési forgatókönyvek azt sugallták, hogy még rosszabb helyzettel állunk szemben, mint előző télen - omikron-cunamit vizionáltak napi tízezer kórházi felvétellel és több ezer halálesettel. Ezek a riogatások alaptalannak minősültek.

A megbetegedések és a halálozások száma még a legjobb esetben is a várt szint alatt volt. A kórházakra nehezedő nyomás sem nőtt. 

A Lancet szerkesztője, Richard Horton ezen a héten „hibás esettanulmányként” jellemezte a tudósok Omicronra adott válaszát. Ezt a „matematikai modellezésre való túlzott támaszkodásnak és az ellátás frontvonalában dolgozó egészségügyi dolgozók tapasztalatainak alulértékelésének” tulajdonította, és annak, hogy nem fordítottak kellő figyelmet a dél-afrikai orvosok véleményére. (megj.: onnan indult az omikron)

VAGYIS: Minden alap nélkül keltettek félelmet az emberekben! Már csak azt kellene tisztázni: kiket terhel a felelősség, és hogy a "hibás esettanulmányok" hányszor vetítettek torz képet a lakosság felé.

Akár örülni is lehetne egy ilyen beismerő kijelentésnek, de várhatóan ez semmilyen hatással nem lesz a kezdetektől manipulált víruskommunikációra. Sem Angliában, sem a világ más országában.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá