Ne avatkozz a dolgunkba, ha élve akarsz kikerülni!

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Egy rendhagyó beteg-beszámoló a kolozsvári covid osztályról.

Az elmúlt hetekben több olyan borzalmas történet látott napvilágot miszerint több romániai kórházban a nemzetközileg előírt covid-protokoll szerint kezelt embereket zömmel nem a vírusfertőzés, hanem maga a kórházi kezelés, az ebből eredő orvosi műhibák és bánásmód idézte elő - olvasható az Informatia Libera román lapban.
A nagyszebeni, aradi és marosvásárhelyi esetek után egy kolozsvári férfi hozta nyilvánosságra, mit tapasztalt a covid osztályon.

A bejegyzés magyarra fordítva.

„Két intenzívterápiás ATI osztályon voltam, előbb a 4. emeleten aztán most a 2. emeleten.

A betegek meghalnak, láttam az ágyakhoz kikötött, kiszolgáltatott, ziháló betegeket, intubálták őket és ezzel alá is írták a halálos ítéletüket.

Eszembe jut a 65 éves nő, aki az ablaknál feküdt, a keze és a lába erősen le volt kötözve és alig lélegzett a szerencsétlen asszony.

Próbáltam tenni valamit, hogy megvédjem, tiltakozzak… de én is nehezen kaptam levegőt. Bejött egy ápolónő és azt mondta, „maradjak nyugton, ne avatkozzak bele a dolgukba, legyen szófogadó, ha élve akarok kikerülni a kórházból.” Így mondta.

Most a második emeleten levő ATI osztályon már kicsit emberibb, itt nem intubálják a betegeket. Azzal ölik meg őket. Egy ápolónő úgy fogalmazott, akit intubálnak, annak meg lesznek számlálva a napjai.

Nem tudom kideríteni, hány beteg halt meg így intubálva, kik voltak az orvosok, akik ezt elrendelték és egyáltalán ki foglalkozott valamit a betegekkel miután lekötözték és intubálták őket.

Megfigyeltem, legalább 3 orvos nevét felvezetik a kórlapokra minden esetben, hogy ne egy orvost lehessen esetleg felelősségre vonni, hogy így védjék egymást, ha kell hazugsággal, hogy végülis nem ők a hibásak, a beteg feladta… nem bírta ki..

A saját szememmel láttam, hogy nagyon sok intubált beteget igaziból nem kellett volna intubálni… és ami fontosabb, nem kellett volna megölni.”

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá