Mit mond a WHO? Lesz vakcinaútlevél vagy nem?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A WHO példaértékű gyorsasággal változtatta meg az álláspontját.

Világszerte meglehetősen erős a vakcinaszkepticizmus - vagyis azok száma, akik fenntartással fogadják a “kísérleti jellegű “ mRNS típusú oltásokat. Joggal nevezhető kísérleti jellegűnek, hiszen a biztonságos kifejlesztéshez szükséges több éves (5-10 éves) időtartamot alig pár hónapra rövidítették, ezáltal növelve az alkalmazás veszélyeit. Azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül,hogy egy új típusú oltásról beszélünk, mely már nem a” legyengített kórokozós” verzió, hanem egy génbázisú oltóanyag.

A gyártók és az engedélyező hatóságok a bizalom megőrzése érdekében elmulasztották tájékoztatni a kísérletekre és a tömeges oltásra jelentkezőket arról az eshetőségről, hogy oltásuk súlyosbíthatja esetleges megbetegedésük lefolyását, de a felmerülő mellékhatásokról sem kaptak teljes körű tájékoztatást ( mivel ismeretlenek a klinikai tesztelések hiányossága miatt). Így a “tájékozott beleegyezés”, mint alapvető etikai norma, a tömeges oltás során súlyosan sérült.

Szakemberek,orvosok és számos kutatási területen dolgozók hangot adtak aggodalmuknak, mivel sorra jelennek meg a súlyos mellékhatások. Világviszonylatban már több száz halálos áldozatot követeltek az új típusú oltások, így azok a szervezetek is óvatosan kezelik a kérdést, akik eddig szorgalmazták az oltások alkalmazását. Az oltás mellett voksolóknak jóhiszemű segítő szándékkal figyelmükbe ajánlom ezt a hiteles oldalt, melyen az oltásokkal kapcsolatos mellékhatásokról adnak értesülést.

A napjainkban jelentkező rövid távú mellékhatások aggasztóak, ezzel egyidőben pedig a közép és hosszú távú kölcsönhatások pedig továbbra is ismeretlenek. Ezt példaértékűen mutatja a WHO (rövid idő alatt) megváltozott állásfoglalása a “Vakcina Útlevelekkel” kapcsolatosan.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészhelyzeti bizottsága január 14-i ülését követően ajánlásokat tett közzé a tagállamok számára, és egyelőre azt javasolta, hogy

az új típusú koronavírus-járvány miatt még ne vezessék be a vakcinaútlevél követelményét.

A WHO oldalán azt írják, a COVID-19 járvány továbbra is a nemzetközi aggodalomra okot adó közegészségügyi vészhelyzetet jelent.

A bizottság megvizsgálta a COVID-19-et okozó vírus újonnan megjelenő változatait, valamint mérlegelte az oltási bizonyítványok és a negatív vírusteszt, illetve a vakcinaútlevél bevezetésének kérdését a nemzetközi utazásoknál, de egyelőre nem ajánlja a vakcinaútlevél bevezetését. Problémát okoz az oltóanyag hiánya, az új variánsok megjelenése, valamint az, hogy jelenleg még nem állnak rendelkezésre elegendő adatok a helyes kiértékelésre. Nincsenek meg az elégséges tapasztalatok sem, ezért óvatosságot javasol a törvényhozók számára. Forrás: Orvosok a tisztánlátásért

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá