Csak oltottak ülnek a magyar parlamentben?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A képviselők közül úgy tűnik senkiben nem merült fel, hogy nem kéri a kísérleti vakcinákat. Pedig nem volt kötelező.

A 24.hu megkérdezte a parlamenti frakciókat és a független képviselőket, hogy állnak az oltások beadásával, Kiderült, hogy az országgyűlési képviselők annak ellenére is mindannyian beoltatták magukat, hogy számukra egyelőre nem kötelező a vakcina. A többségnek mind a három megvan!

A Fidesz-frakció minden képviselője és munkatársa már legalább két koronavírus elleni védőoltáson van túl, és folyamatos a harmadik, emlékeztető oltások felvétele.

A KDNP minden képviselőjük felvette a második oltást és folyamatban van a harmadik oltások beadása.

A Demokratikus Koalíció kilencfős frakciójából mindenki legalább két oltással rendelkezik, hatan pedig már a harmadik oltásukat is megkapták.

A Párbeszéd frakciójában mind az öten felvették már a harmadik, emlékeztető oltást is.

Az MSZP 15 tagú frakciójából mindenki megkapta a második oltását, tizenegyen a harmadikat is felvették, és a többiek is tervezik beadatni az emlékeztető oltást.

Az LMP 6 fős frakciójában mindenkinek van legalább két oltása, hárman pedig már az emlékeztető dózist is megkapták és amint lehetőségük nyílik rám még többen felveszik. (Schmuck Erzsébet tíz napja három oltással a szervezetében lett koronavírusos.)

A Jobbik nem közölt adatokat a képviselőinek oltottságáról, mert álláspontjuk szerint az adatigénylés olyan adatkörbe tartozik, amely nem adható közre, tekintettel az uniós adatvédelmi rendelet, a GDPR rendelkezéseire és arra, hogy az egészségi állapotra vonatkozó információ különleges adat. Ettől persze a politikusok az oltás tényét nyilvánosságra hozhatják, ahogy például Jakab Péter frakcióvezető is posztolta, amint megkapta a harmadik adag vakcináját is.

A Mi Hazánk mindkét képviselője Dúró Dóra és Apáti István is be van oltva.

A független képviselők is mind felvették az oltást.
 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá