Már nem Magyarországon a legmagasabb a covid halálozási arány: Peru beelőzött bennünket

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A legfrissebb adatok szerint Peru lett a világ azon országa, ahol a legmagasabb a covid halálesetek száma lakosságarányosan nézve - derül ki az AFP jelentéséből. Eddig Magyarország népességének arányában volt a legsúlyosabban érintett ország, 1 millió lakosra számítva 3077 haláleset.

Peruban szakértői ajánlások alapján hétfőn újraértékelték a Covid miatt elhunytak számát, ami ezáltal 69 000-ről 180 000-re ugrott, így Peruban a legmagasabb az egy millió lakosra jutó halálozás száma. Eddig az egészségügyi hatóságok csak azokat a haláleseteket vették figyelembe, amelyeknél vizsgálat erősítette meg a betegséget.

Az áprilisban felállított perui szakértőkből és a WHO szakembereiből álló tanács a Covid-19 miatt bekövetkezett halálozások számát 180.764 esetre módosította a 33 millió lakosú országban. A pandémia által leginkább érintett országban 1 millió lakosra 5484 haláleset esik.

Ezidáig Magyarország volt a népesség arányában leginkább érintett ország az 1 millió lakosra jutó 3077 halálesettel. 

A két ország között óriási különbség van az átoltottságban: még Peruban 8 % a legalább egy dózist kapók aránya, Magyarországon ez 53 %. 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá