VAKCINA-NYEREMÉNYÖZÖN: Csirke, egyéves tehén, lakás, repülőjegy

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Ázsiában súlyos problémát jelent a vonakodás az oltástól. A koronavírus fertőzőbb variánsainak megjelenésével megugrott az új esetek száma az elmúlt hetekben Délkelet-Ázsiában, ezért a helyi hatóságok ösztönzésképpen különböző nyereményjátékokat vezettek be a beoltottak számára. A thaiföldi Csiangmaj zömében szarvasmarha-tenyésztők lakta egyik kerületében tehéntombolát hirdettek meg a hónapban, ami igazi bombasikernek bizonyult.

- Ez a legnagyszerűbb ajándék, amelyet valaha kaptam - mondta a 65 éves Inkham Thongkham, aki egy 10 ezer bátot (93 ezer forint) érő egyéves tehenet nyert, miután beoltatta magát.

A második hetében járó és 27 tehenet kínáló nyereményjáték hatására a kerület 1400 - nagy részt idős és magas kockázati csoportba tartozó - lakosának több mint 50 százaléka regisztrált oltásra. Thaiföld 66 milliós lakosságából eddig mindössze 4,76 millióan (7 %) kaptak legalább egy adag koronavírus elleni oltást.

Szerte Ázsiában sokan vonakodnak az oltás beadatásától. Hongkongban, ahol ezidáig sikerült nagyrészt ellenőrzés alatt tartani a járványt, a hatóságok attól tartanak, hogy az alacsony beoltottsági arány miatt a különleges közigazgatási terület sebezhető lesz a járvány esetleges fellángolásával szemben.

A beoltottak számára meghirdetett helyi nyereményjátékok díjai között vásárlási utalványok, repülőutak és egy több mint egymillió dollárt (289 millió forint) érő új lakás is szerepel.

Néhány vállalkozás fizetett szabadságot kínál azoknak, akik beoltatják magukat. Egy privát sportklub ugyanakkor jutalom helyett büntetést helyezett kilátásba, és június végéig adott haladékot alkalmazottjainak, hogy beoltassák magukat, különben elesnek a jövőbeli bónuszoktól, előléptetésektől vagy fizetésemeléstől.

Thaiföldhöz hasonlóan Indonéziában is állatokkal próbálják oltásra ösztönözni az embereket. Egy darab élő csirkét kínálnak minden egyes idős polgárnak, aki beoltatja magát. Az indonéz egészségügyi hivatal adatai szerint az ország lakosságának mindössze 5 százaléka, vagyis 8,8 millió ember van már teljesen beoltva, ami messze elmarad az év végéig megcélzott 181,5 milliótól. Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá