MAGYARORSZÁG: Így állunk a 12-15 éves gyerekek oltásával

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Eddig több mint 32 ezer gyermeket regisztráltak oltásra a 12-15 éves korosztályból és több mint 200 gyerek már meg is kapta az első oltását.

Az érintett korosztályba közel 400.000 ezren tartoznak. Ennek ismeretében látható, hogy egyáltalán nem jelentős a regisztrálók száma, 10 % alatti. Ennek több oka is lehet:

  • mivel ebben a korcsoportban nincsenek szabadságot korlátozó intézkedések, így akik csak a védettségi kártya miatt oltatnának, azoknak nem kényszer
  • a szülők döntő többsége nem akarja, hogy a gyereke gyógyszerkísérletben vegyen részt
  • akadozik a regisztráció.

Ez utóbbiról Hadházy Ákos is írt a Facebook oldalán. Fel van háborodva, hogy gyerekét nem tudta még regisztrálni az online felületen, pedig azonnal akarta.

Mint ismeretes, Orbán Viktor miniszterelnök a múlt csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy megindulhat a 12-15 évesek oltása. A regisztrációt a szülő jogosult elvégezni. A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges. 

Sokan félnek, hogy az őszi tanévkezdésnél hátrányba kerülhetnek az oltatlan gyerekek. Ha viszont ennyire alacsony az átoltottság, szerencsére ettől nem kell tartani. Valószínű, hogy az oltási kedv növelésére kísérletet tesz majd a kormány. De bízzunk benne, hogy legalább ezt a korosztályt "békén hagyják".

A magyar sajtóban már sorra jelentkeznek a celeb szülők, akik természetesen oltatni akarják a gyerekeiket.

Egy pár éve íródott cikk oltásszkeptikus világhírességek véleményét foglalta össze. Ilyet magyar hírességekről biztosan nem fogunk olvasni.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá