Ma is tanultunk valamit: ezt kell tenni, ha kellemetlen a maszkviselés

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Például: gyakoroljuk otthon a maszkviselést.

Sok ember nem visel maszkot, mert azt mondja, nem kap levegőt. Az index hosszú cikkben elemzi mit lehet tenni. Mert nem lehet indok, hogy valaki nem kap rendesen levegőt, vagy épp kisebesedik a bőre, és ezért letolja a maszkját az orra alá.

Az újságíró szakemberekre hivatkozik az ajánlásánál, egy bizonyos Ellessco LLC cégre. Ha rákattintunk, akkor egy amerikai anya-lánya cég honlapja ugrik be. (Rejtély, hogy találtak rájuk.)

Íme az ajánlások:

"A szakemberek szerint ha nem áll valamilyen betegség a háttérben, akkor csak pszichés okai lehetnek annak, ha valaki úgy érzi, nem kap levegőt. Ahhoz ugyanakkor, hogy az ember megszabaduljon ettől az érzéstől, egy sor dolgot tud tenni:

    Gyakorolja otthon a maszkviselést. Egy biztonságos, nyugodt helyen hordja a maszkot. Próbálja ki, hogyan tudja megfelelően feltenni, például hogy a kis fémszálat ráigazítja és rányomja az orrnyergére, és próbáljon benne nyugodtan lélegezni.
    A professzionálisabb maszkok helyett próbálkozzon inkább az orvosi maszkkal. Ezek inkább védik a használó környezetét, mint őt magát, a légzés viszont egyszerűbb bennük.
    A pszichológusok szerint sokat segít, ha az ember hasi légzést alkalmaz. Ezt előtte otthon érdemes gyakorolni, már csak azért is, mert stresszoldóként egyébként is szokták ajánlani.
    Az is segíthet, ha az ember a kedvenc illatával befújja a maszkot. Nem töményen, mert akkor meg azért lesz elviselhetetlen, de ha nyugtatja a maszk illata, az már fél siker."

"Ha valaki egész nap hordja az egyszer használatos maszkokat, érdemes néhány óránként lecserélni őket, hogy a baktériumok ne tudjanak szaporodni a számukra kedvező meleg, párás közegben.

   Levétel után érdemes a maszkokat lefújni fertőtlenítő folyadékkal, és egy kicsit félretenni; de azt nem szabad elfelejteni, hogy az egyszer használatos maszkoknak nem véletlenül ez a nevük, idővel mindenképpen muszáj lesz megválni tőlük.
    Aki sminkel, annak érdemes kerülnie a szájkörnyék erős sminkelését. A vastag alapozóréteg helyett inkább próbálja meg hidratálni a bőrét a maszk felvétele előtt, a levétele után pedig mossa meg az arcát.
    A pattanásokat lehetőleg senki ne nyomkodja, vagy legalábbis próbálja megállni, hogy a bőrhibákon vezesse le a stresszt.

És végül: Ha a fenti trükkök közül egyik sem segít, akkor érdemes felkeresni egy orvost, mert lehet, hogy valóban valamilyen betegség áll a háttérben, ennek pedig érdemes minél gyorsabban a végére járni."  

Hú! Ennyi jó tanács egy helyen! KÖSZÖNJÜK, INDEX!
   

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá