AUSZTRIA: 2022 február fordulópont lesz az ország életében

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

2022 februárjától Ausztriában kötelező lesz az általános koronaoltás minden 14 év feletti lakos számára. A kötelező oltás alól csak a terhes nők kaphatnak felmentést, továbbá azok a személyek, akiket alapbetegségük miatt veszélyes lenne beoltani.

A törvénytervezet szerint 15-én kell kezdeni az oltatlanok vakcinálását. Februárban írásos meghívót kaptak az oltásra. Aki nem megy el, márciusban bírságot kap, ami várhatóan 600 euró lesz.

További vakcina visszautasítás esetén háromhavonta kell kiszabni a bírságot. Ez egy év alatt akár 2400 euró lehet. Mivel többletköltségek is adódnak hozzá - adminisztrációs-, vagy késedelmi díjak - az összeg évente akár 3600 euróra is nőhet. Ha az összeget nem tudják behajtani, a legrosszabb esetben szabadságvesztés lehet az oltástagadás következménye.

Az egészségügyi minisztérium az oltási nyilvántartás segítségével akarja beazonosítani az oltatlanokat. Ezt az információt továbbítja a kerületi közigazgatási hatóságoknak, és ők indítják a büntetőeljárást. A regionális közigazgatási bíróságokon lehet majd fellebbezést benyújtani.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá