Kitűzték az újabb célt: 2022 július a mérföldkő a járvány legyőzésében

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesu az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője újévi nyilatkozatában arra figyelmeztetett, hogy az oltóanyag-elosztásban tapasztalható egyenlőtlenség növeli a vírus kifejlődésének kockázatát.

"Az egyes országok nacionalizmusa és oltóanyag-felhalmozása aláásta a méltányosságot, és ideális feltételeket teremtett az Omicron-változat megjelenéséhez. Minél tovább tart az egyenlőtlenség, annál nagyobb a kockázata annak, hogy a vírus olyan módon fejlődik, amelyet nem tudunk megelőzni vagy előre jelezni.

Ha véget vetünk az egyenlőtlenségnek, véget vetünk a járványnak" - tette hozzá.

Dr. Tedros korábban bírálta a gazdagabb nemzeteket, amiért "felfalják" a globális vakcinakínálatot, teljes körűen beoltva lakosságuk nagy részét, míg mások az első adagjukra várnak.

Míg Európában és Amerikában a lakosság többsége kapott legalább egy oltást, a WHO azon iránymutatása, hogy 2021 végére minden ország 40%-ában teljes beoltási arányt érjenek el, Afrika nagy részén nem sikerült elérni.

A WHO új célt tűzött ki 2022-re: júliusig minden országban be kell oltani az emberek 70%-át, hogy véget vessen a járványnak.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá