Kinek higgyünk?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

"Egy új vakcina kifejlesztése, forgalomba hozatala eurószázmilliókba kerül a vegyület jogait birtokló gyógyszercégnek. A tét tehát óriási. Ezért is van a „Big Pharma” világában különösen kiemelkedő jelentőségük a szabadalmaknak. A befektetés megtérülésére ugyanis csak akkor van esély, ha a gyógyszergyártó biztosítva látja, hogy a konkurensek nem másolják le és nem dobják piacra a féltve őrzött hatóanyagot az eredeti költség töredékéért.

Germán Velásquez, a WHO korábbi közegészségügyi, innovációs és szellemi tulajdonjogi titkárságának igazgatója egy cikkében úgy vélekedett, hogy a gyógyszeripar az 1990-es évektől kezdve a spekulatív kapitalizmus felé fordult, az azonnali, közvetlen profitot keresve. A kolumbiai professzor szerint 

a piaci logika vezette gyógyszeripar olyan orvosságokat fejleszt ki, amelyek inkább csak kezelik, de nem gyógyítják meg a beteget, mint a magas vérnyomás, a koleszterin, a cukorbetegség, az AIDS és más krónikus betegségek elleni gyógyszerek többsége, amelyekkel a kezelés egész életre szól.

Velásquez lesújtó véleményt fogalmazott meg a tesztelésekről is:

 A gyógyszeripar által elvégzett klinikai vizsgálatok, amelyeket az egészségügyi hatóságokhoz nyújtanak be, elfogultak, csalárd módon manipuláltak, hazugok, eltitkolják a veszélyeket, és felnagyítják a pozitív hatásokat.

Oké, de akkor kinek higgyünk?"

 - Részlet a Vakcinaháború: nemkívánatos mellékhatások című cikkből -

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá