KÍNA: A 2022-es téli olimpiáig ki kell tartani a zéró-covid-nak

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Friss hír: Kína elhalasztja a pekingi maratont a Covid-hullám miatt. Az október 31-re tervezett maratonon körülbelül 30 000 embert vártak. A maraton szervezői közölték, hogy a rendezvényt azért törölték, hogy megakadályozzák a járvány terjedésének kockázatát (és) hatékonyan védjék a futók, a személyzet és a lakosok többségének egészségét és biztonságát  - olvasható  BBC cikkében.

Kína ugyanis 133 (!) esetet jelentett 11 tartományban. Mindegyiket a Delta változathoz kötötték. (megj: 133 este az 1,4 milliárd lakosú országban!)

Aggódnak, hogy az ország képes-e fenntartani a zéró toleranciát a vírussal szemben, amit a 2022-es téli olimpiáig mindenképpen tartani kívánnak.   

Hogyan kezelik a hullámot?

Utazási korlátozásokat vezettek be és felgyorsította a teszteléseket. Megtiltották az utazási irodáknak, hogy olyan tartományokba szervezzenek utakat, amit érint a járvány. A legutóbbi hullámot a feltételezések szerint más tartományokba és városokba látogató helyi turistacsoportok terjesztették.

Sok ország, például Ausztrália, átállt a zéró tolerancia politikájáról a vírussal való együttélésre. Kína azonban ragaszkodik a zéró Covid-stratégiához, szigorú bezárások, tömeges tesztelések és tömeges oltási akciók végrehajtásával.

Kína lakosságának mintegy 75,6%-a, azaz 1,068 milliárd ember kapott teljes oltóadagot szombatig. Ennek ellenére 133 ember pozitív tesztet produkált - szóval újult erővel harcba szállnak a coviddal.

 

AZ INDEX ÍGY TUDÓSÍT:

Hétfőn megkezdték a 3 és 11 év közti gyermekek oltását is Kínában. Az Associated Press szerint legalább öt tartományban olyan hirdetményeket tett közzé a kormányzat, amelyek szerint a gyermekek számára is kötelező az oltás felvétele.

Mindeközben Kínában egy jelentősebb kitörés van folyamatban, amely miatt a pekingi maratont is el kellett halasztani. Kanszu tartományban minden turisztikai létesítményt bezártak hétfőtől kezdve, Belső-Mongóliában pedig néhány helyen kötelezték az embereket arra, hogy maradjanak otthon.

A HÍRBŐL KIMARADT AZ ESETSZÁM: 133.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá