Ki veszélyes kire?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Elgondolkodtató cikk jelent meg az oltások következményeiről. Amennyiben az oltás nem akadályozza meg a vírus terjedését, akkor az szelekciós-evolúciós nyomás alá helyezheti a vírus fejlődését, azaz még veszélyesebb variánsok alakulhatnak ki, éppen az oltások miatt - hacsak nem érik el a nyájimmunitást: Azt meg még sehol sem érték el - írja Varga Gábor kutató. -  A cikk szerint, ha ez a folyamat bekövetkezik, a legsérülékenyebbek éppen az oltatlanok lesznek. A kérdést joggal tehetjük fel: Ki veszélyes kire? Vagy: mi lesz a végső következménye a mostani egészségügyi politikának világszerte? A vírus az oltások hatása miatt egyre veszélyesebb lesz éppen az oltatlanokra? 

A cikket a Princeton Egyetem szakértői írták. Sajnos minden abba az irányba megy, amitől a cikk írói féltek. Már meg is jelent a jóval gyorsabban terjedő Omikron.

Egy biztató dolog azért van azok számára is, akik nem akarnak oltást: számos tanulmány megerősíti, hogy a természetes immunitás egy nagyságrenddel jobb a tisztán oltásos immunitásnál. 

Az angol nyelvű cikk ITT érhető el.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá