Miért pont 41?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Belgium felfüggeszti a 41 évnél fiatalabbak oltását a Janssen vakcinával - írja a Reuters.
A Johnson & Johnson Janssen nevű Covid-19 elleni vakcinája tehető felelőssé egy 37 éves nő haláláért. Ez volt az első haláleset, ahol az oltóanyaghoz köthető súlyos mellékhatás miatt veszítette életét valaki.

A nőt a munkáltatóján keresztül oltották be - olvasható a hírben, ám nem részletezik, hogy ez mit takar. Mint ahogy azt sem, miért pont 41 évnél húzták meg a határt. Joggal háborodhatnak fel a 42 felettiek: nekik mindegy?!

A belga egészségügyi miniszter tájékoztatójából kiderült, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) részletes kockázat-elemzésére várnak.
Az EMA azt közölte, hogy vizsgálja egy Janssennel beoltott 37 éves belga nő halálát, miután a nőt súlyos trombózissal és vérlemezkehiánnyal kórházba vitték. Továbbá felkérték az amerikai gyógyszergyártót, hogy végezzen további kutatásokat az oltás és a ritka alvadási zavar közötti lehetséges kapcsolat felmérésére.

Az EMA áprilisban még úgy vélte, hogy nincs összefüggés a Janssen vakcinája és a vérrögképződéses esetek között. De tény, hogy az USA-ban ideiglenesen nem alkalmazták a vakcinát, és május elején Dánia is bejelentette, hogy felfüggeszti a használatát.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá