Ausztria: kivizsgálják egy 49 éves ápoló és egy 64 éves orvos halálának körülményeit

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A Zwettli állami kórház ápolója nem sokkal az AstraZeneca oltása után meghalt. Az egészségügyi hatóság vizsgálja az esetet, és a Brixen-ben történtet is. Ott egy orvos váratlan haláláról számoltak be a második oltás után.

COVID-19 oltást követően Ausztriában meghalt egy 49 éves ápoló. Mint  arról a  Niederösterreichische Nachrichten szombaton beszámolt, a Zwettler Landesklinikum alkalmazottjának az AstraZeneca koronavakcináját adták be. Állapota állítólag az oltás után romlani kezdett. Átszállították a bécsi általános kórházba, de rövid idő múlva ott halt meg. A halál okát még nem sikerült tisztázni, a boncolásnak egyértelművé kell tennie - erősíti meg az alsó-ausztriai egészségügyi hatóság. 

Az elhunyt 30 éves kollégáját az oltás után szintén orvosi ellátásban kellett részesíteni - jelentette a "Heute" napilap. A Szövetségi Egészségügyi Biztonsági Hivatal (Basg) szerint a nőnél tüdőembólia lépett fel, és jelenleg is kezelik, de nincs szüksége intenzív ellátásra.

Egy brixeni orvos esete csütörtökön vált ismertté. A 64 éves orvos hirtelen meghalt a második oltás után. Az orvos barátja és kollégája halálát koronavédő oltással kapcsolta össze - és erről a közösségi médiában számolt be.

A két kórház már benyújtotta az orvosi iratokat a bolzanói regionális bírósághoz.

Bernd Gänsbacher immunológus üdvözölte a kivizsgálás tényét: "Mindhárom vakcina jóváhagyásakor az EMA azt a feltételt szabta, hogy minden súlyos mellékhatásról és halálesetről értesíteni kell a hatóságokat, és ki kell vizsgálni azokat." Gänsbacher ugyanakkor elmondta, hogy alacsony az esélye annak, hogy az oltás közvetlenül összefügg a halállal.

A vizsgálat várhatóan 10-14 napot vesz igénybe. "Amíg az összefüggést nem lehet biztosan kizárni, Ausztriában az AstraZeneca hatóanyagával történő oltást azonnali hatállyal fel kell függeszteni" - követelte Norbert Hofer, az FPÖ szövetségi párt vezetője. 

Az AstraZeneca oltás mellékhatásairól már jelentek meg hírek, ám haláleset eddig nem ismert. Forrás1, Forrás2

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá