IZRAEL: Háromoltásos nő az első omikronos halott

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Az omikron variáns első gyanított halálos áldozata Izraelben egy olyan hölgy, aki a két oltás után megkapta már az emlékeztető oltást is. Halálát az Egészségügyi Minisztérium jelentette be 8 nappal ezelőtt.

Izraelben jelenleg nyolc omikronos beteg van kórházban, és összesen 1741 igazolt omikron fertőzésről tudnak. 

Naftali Bennett miniszterelnök változásokat ismertetett a karantén szabályokban. Az új szabályok szerint a bármely variánsnak kitett teljesen oltott emberek csak addig kell, hogy karanténban legyenek, amíg negatív eredményt nem szereznek egy PCR teszttel. A karantén utáni 10 napban nem engedik őket tömegrendezvényekre vagy nagy kockázatú populációk tartózkodási helyeire, úgymint ápolási létesítmények. Eddig a teljesen oltott embereknek nem kellett karanténba menniük egy COVID-19 beteggel való találkozás után, csak ha gyanított omikron esetről volt szó. Az oltatlanoknak 7 napig kell karanténban maradniuk, és tesztelniük az első, majd az utolsó napon.

Az intézkedések célja Bennett szerint a teljes leállás elkerülése.

Közben az Egészségügyi Minisztérium vasárnap megadta a Pfizer COVID-19 elleni Paxlovid gyógyszere vészhelyzeti engedélyét és csütörtökön érkezik az első 100.000 tablettás szállítmány; Izrael lesz az USA utáni második ország, ahol elkezdik alkalmazni a Paxlovidot.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá