Holnap dönt a kormány: kinek milyen 3. oltás jár

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere egy rádióműsorban beszélt arról, hogy már szerdán dönthet a kormány a harmadik oltással kapcsolatban, vakcinatípusokra lebontva.
Az orvos végzettségű miniszter hat hónap után mindenképpen ajánlaná a harmadik oltást - főleg a 60 év felettieknek, de a fiatalabbaknak is.

Javasolja, hogy harmadik oltóanyagként mindenképpen az előzőtől eltérőt kapjanak az emberek. 

Kásler Miklós azt is mondta, hogy:

a szerdai kormányülés után konkrétumokról lehet beszélni ebben a kérdésben, és nagyon pontos döntés lesz, vakcinatípusokra lebontva.

A negyedik hullámot Magyarország nem tudja elkerülni – hangzott el a minisztertől. Tart a delta variánstól, mert "12 perc elég egy légtérben a fertőzött beteggel, hogy elkapja valaki a fertőzést". (Hogy mekkora légtér, és milyen közel van a két személy, azt már nem taglalta.) A lényeg: a delta vírusvariáns jóval agresszívabb, mint az alfa (brit) változat.

Úgy látja, a helyzet analóg az egy évvel ezelőttihez: az első hullám leküzdése után külföldről bekerült a brit variáns, és nagyon hasonló dolog zajlik most is. Arról, hogy fel van-e készülve az egészségügy erre, Kásler úgy nyilatkozott: ő sehol nem lát lyukat.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá