HOLLANDIA: Mától kezdve több mint kétmillió embert fognak szisztematikusan kizárni a társadalomból

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Több ezren vonultak utcára szombaton Hágában, Hollandiában, hogy tiltakozzanak a Covid-19 igazolvány ellen. Az olyan közintézmények, mint a mozik, éttermek vagy edzőtermek, most már csak negatív teszttel, oltással vagy azok számára látogathatók, akik felépültek a covid fertőzésből. Ez szombattól érvényes minden 13 év feletti hollandra.

A szélsőjobboldali pártfórum vezetője, Thierry Baudet is részt vett a gyűlésen.

′′Mától kezdve több mint kétmillió holland embert fognak szisztematikusan kizárni társadalmunkból. Ez meg fogja osztani az egész országot" - mondja Baudet.

A holland gazdasági minisztert, Mona Keijzert szombaton menesztette Mark Rutte holland miniszterelnök, miután kételyeit fejezte ki az egészségügyi kártyával kapcsolatban a De Telegraaf helyi újságnak adott interjújában. 

Így fogalmazott:

"Ha odáig jutottunk, hogy a társadalomban félni kell egymástól, hacsak nem mutatunk fel egy igazolást, akkor fel kell tennünk a kérdést: tényleg ezt az irányt akarjuk választani?"

A védettségi igazolvány bevezetése miatt ezrek tüntettek szombaton Hágában. Az egyik transzparensen az igazolványt azokhoz a kötelező személyazonosító igazolványokhoz hasonlították, amelyeket a második világháborúban a nácik vezettek be a megszállt Hollandiában a zsidóüldözés részeként.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá