Hattól megállhat az élet a franciáknál

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Újabb szigorításokat helyezett kilátásba a kormány.

Szigorításra számíthatnak a franciák, mivel a koronavírus korábbinál fertőzőbb változata több városban is megjelent. Szerdán várható a kormány döntése - többek között az általános karanténról.

Sajtóértesülések szerint a legvalószínűbb az, hogy az ország egész területén két órával előbb, délután 6 órakor fog kezdődni a kijárási tilalom.  A meghosszabbított kijárási tilalom az ország tíz keleti megyéjében már január elején, további tízben, a délkeleti országrészben pedig ezen a héten lépett életbe, jelenleg az ország területének a 25 százalékát érinti. Amennyiben a kormány nem dönt szigorításról, akkor sem kizárt, hogy a prefektusok helyi szinteken előrébb hozzák a kijárási tilalom kezdetét.

Az oltási program kezdeti lassúsága miatt hevesen bírált Olivier Véran egészségügyi miniszter a nemzetgyűlésben jelezte, hogy hétfőig 138 ezren kapták meg az oltást az idősotthonokban lakók és az 50 évnél idősebb egészségügyi dolgozók közül. A hét végéig 400 ezer, a hónap végére pedig 2 millió embert oltanak be a tárcavezető szerint.
Az észak-keleti Ardennes megye képviselői azt kérték a kormánytól, hogy a járvány által leginkább sújtott területeket részesítse előnyben az oltási kampányban.
A keleti Nancyban kedden már elkezdték beoltani az olyan 75 évnél idősebbeket is, akik nem idősotthonban élnek, miközben a 75 év felettiek országos oltási programja csak a jövő héten kezdődik. Országos szinten jelenleg csak az idősotthonok lakói és az 50 évnél idősebb egészségügyi és szociális dolgozók, valamint a tűzoltók kérhetik az oltást.
A Nancyban történteket egy informatikai hiba okozta, amely bárki számára lehetővé tette a regisztrációt .

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá