Hadd haljanak meg! Rémisztő trendek az orvosi közösségben a COVID-19 kapcsán

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Egy orvos üzenete azoknak, akik azt szorgalmazzák, hogy tagadják meg az orvosi ellátást azoktól, akik nem kaptak oltást a COVID-19 ellen.

Egy alattomos álláspont alakult ki az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Európa egyes részein, amelyet politikusok, szakértők és - ami a leginkább aggasztó - orvosok táplálják: hogy a COVID-19-el szemben vakcinázatlan emberektől meg kell tagadni az orvosi ellátástól. Ez veszélyes precedenst teremtene, és megsértené az orvosi gyakorlat alapelveit - írja R. M. Huffman orvos.

Több példát is említ Dr. Huffman:

  • Claire McCaskill, a volt Missouri állambeli szenátor, az oltatlanok biztosítási díjának emelését kéri.
  • Piers Morgan brit televíziós híresség követeli Twitter-fiókjában, amelyet közel nyolcmillió ember követ, hogy a brit egészségügyi rendszer tagadja meg a kórházi ágyakat az oltatlanoktól.
  • Egy arizonai sürgősségi orvos azt kommentelte egy, a közösségi médiában közzétett videoklipre, amelyen arcmaszk nélküli emberek vásárolnak egy élelmiszerboltban, hogy "Hagyják meghalni őket".
  • Egy massachusetts-i sebész azt sugallja, hogy amennyiben egy beteg elutasítja a COVID-19 oltást, arra az orvosoknak úgy kell tekinteniük, mintha a "ne intubáljanak / ne élesszenek újra" utasítást adnák.

Ezek nem privát gondolatok vagy beszélgetések a kollégák között: ezek cselekvésre ösztönzők, és a széles nyilvánosságnak szólnak. És ez ijesztő! - mondja Hoffman doktor.

Primum non nocere: Ne árts!

A nyugati orvosközösség az etikai vétségek küszöbén áll, és a betegek jelenének és jövőjének érdekében emlékezniük kellene arra, miért végezzük munkánkat egészségügyi szakemberként.

Az orvosi gyakorlat egyik alapelve, hogy ne sértse meg a beteget, latinul primum non nocere - először is, ne ártson.

Idén június 2-án, televíziós beszédében Joe Biden amerikai elnök a három rendelkezésre álló COVID -19 elleni vakcina kapcsán azt mondta: "Ígérem, az oltások biztonságosak. Biztonságosak." "A vakcina biztonságos".

Hogy világos legyek: úgy vélem, hogy az oltások az orvostörténet egyik legfontosabb terápiás újítása. A védőoltások milliókat mentettek meg. Ennek ellenére azt is vallom, hogy ezeket a COVID-19 vakcinákat és új hatásmechanizmusaikat csodaszerként kezelni - „idiótaként, ha elutasítod” - őszintétlen, túlzó és egyszerűen nem indokolt a rendelkezésre álló adatokkal.

Már bizonyítékok vannak arra, hogy a meglévő COVID-19 elleni vakcinák nem biztosak minden beteg számára. A VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) - az Egyesült Államok kormányának szakmai szervezete - azt sugallja, hogy bár a káros hatások rendkívül ritkák. Olyan tünetekről számoltak be, mint az arcbénulás, a szívizom gyulladása, a vérrögök és akár a halál is . Ezt azonban nagyrészt elutasítják azon az alapon, hogy a mellékhatásokkal járó esetek VAERS-felvétele nem mutathat semmilyen ok-okozati összefüggést az oltás vonatkozásában, és hogy a bejelentett mellékhatások egyedi esetek.

A gyógyszer mellékhatásait alaposan meg kell vizsgálni

A gyógyszeres terápiákat, különösen az újakat nem szabad ártalmatlanként kezelni. A gyógyszer minden lehetséges nemkívánatos mellékhatását alaposan és hivatalosan meg kell vizsgálni, mivel az okozott kár néha rosszabb a vártnál, amint azt a Merck gyógyszergyártó cég a 2000 -es évek elején piacra dobott, jóváhagyott Vioxx fájdalomcsillapítóval történt. A The Lancet orvosi folyóiratban közzétett kutatás  becslése szerint 88 000 amerikai szenvedett szívrohamot a Vioxx szedése miatt, és közülük 38 000 meghalt.

Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a COVID-19 elleni oltások akár közel ilyen veszélyesek lennének. Ám az esetleges veszélyek általános tagadása az orvosi közösség részéről, egészen addig, hogy oltási szabályokat írnak elő a fiatal és egészséges lakosságra, például az amerikai hadseregre, a primum non norere elvének elárulása, és életekbe kerül.

Egyetlen orvosi terápia sem veszélytelen, de a tájékozott beleegyezés - az orvostudomány egy másik alapelve - megköveteli, hogy a beteget a legapróbb kockázatokról is tájékoztassák. A mellékhatások által érintettek alacsony százaléka nem azt jelenti, hogy ez jelentéktelen lenne. A VAERS szerint eddig legalább 6000 haláleset történt önkéntes COVID-19 oltás miatt - ami kétszer annyi áldozat, mint a szeptember 11-i támadásokban elhunytak száma. Ezt a tényt nem lehet egyszerűen félretenni.

A kockázat elhanyagolásának talán legfelelőtlenebb esetében az Amerikai Szülészeti és Nőgyógyászati ​​Intézet és a Nő- és Magzatgyógyászati ​​Társaság álláspontja, ami egyértelművé tette, hogy "az oltás biztonságos a terhesség előtt, alatt vagy után", jól tudva, hogy nincsenek hosszú távú tanulmányok.

Minden altatóorvos említést teszi a szívroham vagy a stroke kockázatáról a pácienssel folytatott műtét előtti beszélgetésében, függetlenül attól, hogy előtte hány ezer eseménytelen érzéstelenítőt adott be.

Az orvosoknak az elhanyagolható kockázatokkal is foglalkozni kell, és összehangolt erőfeszítéseket tettek a beteg megfelelő tájékoztatása és védelme érdekében. Ennek kollektív elmulasztása az új COVID-19 vakcinák esetében érthetetlen.

"Az orvosok, ápolónők és az egészségügyi ellátásban részt vevők számára a fő feladat: kezelni kell a beteget. Kezelje az érbetegséget annak is, aki a hatodik szív bypass-ját kapja, és még mindig napi két csomag cigarettát szív. Kezelje a beteget krónikus fájdalommal, amely háromszor nagyobb a testsúlya, de nem tesz semmit a testsúly csökkentése érdekében. Kezeli azt a bandatagot, aki eltörte a csuklóját, miközben megpróbált elmenekülni a rendőrség elől, és előtte autójával egy öttagú család autójába ütközött, aki közül négyen meghaltak. Kezelje az ittast, aki rendszeresen a sürgősségi osztályon köt ki. Kezelje azt az embert, aki zseblámpát helyezett a végbélnyílásába. Bánjon mindenkivel ugyanolyan nagy odafigyeléssel. Én eddig is ezt tettem és ezt fogom tenni."

Igény szerint biztosítunk ellátást, és nem saját feltételeink szerint, hogy ki érdemli meg. Emlékezzünk vissza, miért választottuk ezt a hálátlan, nehéz de megtisztelő hivatást. Tegyük a dolgunkat.

És ha nem tudja megtenni, tegyen mást.

R. M. Huffman orvos

A teljes írás ITT olvasható.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá