Ha még egy mákszemnyit is bíznál a magyar ellenzékben, ez tanulságos lesz

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Így hagyták cserben azt az oknyomozó újságírónőt, aki egymaga többet tett a rendszer hibáinak feltárásában, mint az egész ellenzéki-politikus szerepjátékos csapat és az őket kiszolgáló ellenzéki média-sereg.

Halála előtt 3 nappal készült ez az interjút Ferenczi Krisztinával, aki másfél évtizeden keresztül "oknyomozott". Hitt abban, hogy amit tesz, sokak számára szolgál tanulságul, és talán felszámolható a korrupt politikai elit sérthetetlensége.

Két gondolatot emelnénk ki a cikkből:

"– Ön szerint mi vezetett idáig? A demokratikus választásokon szerzett, korlátlan törvényhozó hatalomhoz és ahhoz, hogy az esetek döntő többségében nem mutatkozik a kormány tevékenységével szemben érdemi társadalmi ellenállás?

– Nem utolsósorban a 25 éves, szisztematikus építkezés és az ellenfelek végtelen kényelmessége és rövidlátó ostobasága. Orbán nagyon dörzsölt hatalomtechnikus lett, ehhez ért igazán a politikából, és a másik oldal egyszerűen, fokozatosan lemaradt mögötte. Továbbá persze nagy szerepe van mindebben egy immár tulajdonképpen nyílt titoknak, az évtizedes Puch–Simicska-összebútorozásnak: Orbán pontosan felmérte, hogy azt, amit tervez, egyedül nem fogja tudni keresztülvinni: a szocialisták rövidlátása pedig romlottsággal is párosult."

Nyilatkozott arról is, hogy a tényfeltáró munkájában mennyire egyedül maradt:

"Amikor az Orbán-bányákról írtam, egy-egy cikk megjelenésének délelőttjén már ott álltak mellettem a tv-stábok a terepen, és még aznap este benne volt az ügy a híradókban. A 2012-es, az Atlatszo.hu-n megjelent cikksorozatom idején senki nem állt mellettem, egyedül voltam. Ha az RTL Klub már akkor aktivizálja magát és mellém áll, akkor nem nyert volna a Fidesz tavaly kétharmaddal."

Érdemes elolvasni a 6 évvel ezelőtt íródott teljes cikket.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá