GÖRÖGORSZÁG: Tüntetés a kötelező oltás ellen

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Sok görög városban, többek között Thesszalonikiben, szerdán több ezer ember vonult utcára a miniszterelnök által bejelentett egészségügyi dolgozók kötelező védőoltása ellen. Sokan hangsúlyozzák: tiltakozásuk az egyéni szabadság korlátozása ellen szól.

A Mitsotakis július közepén kijelentette, hogy augusztus 16-tól a nyugdíjas otthonban lévő ápolókat felfüggesztik, ha nem oltják be őket. Szeptember 1-től kötelező védőoltás lesz a magán-és közegészségügyi intézmények minden dolgozójának.

Mitsotakis miniszter miniszter július 12-i beszédében hangsúlyozta, hogy elsősorban a lakosság legsebezhetőbb csoportjainak védelméről van szó.

′′ Elfogadhatatlan, hogy azok az emberek, akik a legsebezhetőbbeket védik, egyszerre a potenciális hordozói a veszélynek "

- magyarázta a Mitsotakis.

A Mitsotakis bejelentése óta az egész országban tüntetések zajlanak. 

Ha a lakosság csak egy kis része utcára kerül, a tiltakozás a társadalom különböző részeiről származik. Nacionalista csoportok, ortodox egyház képviselői és kritikus hangok az egészségügyi dolgozók között is megtalálhatóak a tüntetők között. Koroksiros Haralampos, a Thesszaloniki AHEPA kórház szakszervezeti elnöke kijelenti: ′′ Mi, az AHEPA-kórház munkatársai is összegyűltünk a kórházból, hogy erősítsük a jelenlegi demonstrációt.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá