FRANCIAORSZÁG: Január 1-től mindenkinek covid-oltás?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A francia szenátus szociális bizottsága benyújtott egy törvényjavaslatot, amely kötelezővé tenné a COVID-19 elleni védőoltást minden francia állampolgár számára. Ha elfogadják a törvényjavaslatot, Franciaország lehet az első ország, ahol a polgárokat kötelezően oltják be a COVID-19 ellen - írja az RT.DE.

A francia szenátus szociális bizottsága törvényjavaslatot terjesztett elő , amely 2022 január 1 - jétől kötelezővé teszi minden állampolgár számára a COVID-19 elleni védőoltást . A javaslatot Bernard Jomier szenátor, párizsi orvos terjesztette be október 4-én.

Franciaország már több szigorú oltási szabályt vezetett be, amelyek jelentősen megváltoztatták az ország életét. Ide tartoznak az Emmanuel Macron francia elnök által július 12 -én bejelentett intézkedések , amelyek megkövetelik az oltás igazolását a kávézók, éttermek és kórházak eléréséhez. A Jomier által javasolt jogszabály azonban ezen túlmegy.

Franciaországban jelenleg tizenegy védőoltást írnak elő Jomier törvényjavaslata módosítaná a közegészségügyi törvény e cikkét, hogy a listán szerepeljen a SARS-CoV-2 elleni oltás.

Az oltási kötelezettség 2022. január 1 -jén lépne hatályba, és aki nem tartja be, a francia büntetőeljárási törvény 519. cikke alapján 135 euró pénzbírságot kap. Az oltási kötelezettség ismételt megsértése esetén a bírság 1500 euróra emelhető. A francia szenátus október 13-án nyilvános ülést tart, hogy megvitassák a közegészségügyi törvény javasolt módosítását, mielőtt azt elküldik a parlamentnek.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá