Elég, ha valakinek milliárdjai vannak, és kijelent valamit? - kérdezi az ismert sebész.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A magyar nemzet olyan sok mindenre képes lenne, hanem azt üldöznék, aki valóban tenni akar.

Az alábbi videóban Kaló Jenő beszélgetőtársa Dr. Seffer István sebész, plasztikai sebész.
Több mint négy évtizedes műtői rutinnal rendelkezik a sebészet és plasztikai sebészet, kézsebészet területén. Emellett gyermeksebészeti, baleseti-, mellkas- és érsebészeti jártassága van. Több mint 250 tudományos publikáció, előadás, könyv, számos új műtéti eljárás, minimál invazív és hegmentes technológia kidolgozása, orvosi biotechnológiai kutatás fűződik a nevéhez.

Érdemes meghallgatni a véleményét napjaink legaktuálisabb kérdésében. A teljes beszélgetést is ajánljuk megtekinteni, de különösen 16:06-tól érdekes!

Seffer úr szakmai pályafutása nem volt töretlenül felívelő. Évekig tartott a meghurcolása, amin mára túllépett, és jelenleg is aktív sebész.

Üldöztetésének oka

Az „Embrionális őssejt kutatás, izolálás, tárolás és terápiás felhasználás” témakörben kiemelkedő eredményeket ért el. Kutatásaira világszínvonalú őssejt labort és klinikát alapított, nemzetközileg elismert tudományos eredményei ellenére itthon „emberi test tiltott felhasználásával” vádolták.

"Először azt hittem, hogy kandi-kamerát kell keresni, hogy egy rossz vicc az egész..."- nyilatkozta az őssejtbotrányba keveredett plasztikai sebész. Az ügy 2009-ben robbant ki, ekkor tartóztatták lea kaposvári magánklinika tulajdonost három munkatársával együtt, s azzal vádolták őket, hogy az intézményben engedély nélkül végeztek őssejt-kezeléseket. Mint mondja, a letartóztatásakor valótlan információk jelentek meg róla, ám úgy érzi, "amit szerettek volna, hogy stigmatizáljanak, azt elérték".

Kaposvári klinikáját elárverezték, és peres eljárásokat indítottak ellene.

Azóta 31 tudományos közleménye, nemzetközi előadása jelent meg orvosi biotechnológia témakörben. Nevéhez fűződik többek közt a green cell, a curer cell, és a scarless technológia kidolgozása. Az orvostudomány jövőjét meghatározó orvosi biotechnológiai munkásságáért a cambridge-i International Biographical Centre Honorary Doctorate of Letters (HonDL, díszdoktori) címet adományozott számára.

 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá