Éjjel ürítettek ki egy ortopéd kórházat, hogy covid kórházzá alakítsák

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Éjszaka kiürítettek egy teljes ortopédiai kórházat Bukarestben, hogy covid kórházzá alakítsál. A kijárási tilalom leple alatt történt az intézkedés. Szemtanúk beszámolója szerint a betegek, köztük frissen műtöttek idősek, mozgásképtelenek is voltak, és a hozzátartozókat sem értesítették.
Mivel a költöztetés ténye kiszivárgott, a kórház bejáratánál sajtósok, felháborodott családtagok és tiltakozó bukarestiek próbálták útját állni a betegeket titokban elszállító mentősöknek.

A tüntetők “Gyilkosok”, “Le a kormánnyal!” ,” Arafat ne feledd, Románia nem a tied!”, “Sátánista kormány!” szövegeket skandáltak.

Az intézkedést Raed Arafat egészségügyi államtitkár rendelte el, azzal indokolva a minden szempontból törvénytelen rendelkezést, hogy „kell a hely a covidos betegeknek”. Ez azért is felháborította a bukarestieket (is) mert pár hónapja a Iohannis féle liberális PNL kormány még azzal dicsekedett, hogy 14 millió euró értékben mobil covid-kórházakat hoztak létre.

Az éjszakai akcióról Raed Arafat annyit posztolt a Facebook oldalán, hogy ez „egy kis kényelmetlenség” csak, amit az embereknek meg kell értsenek. Az estet több román politikus elítélte, köztük kormánypártiak is. Bukarestbe szombat délután tüntetéseket hirdettek.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá