Éjjel ürítettek ki egy ortopéd kórházat, hogy covid kórházzá alakítsák

Éjszaka kiürítettek egy teljes ortopédiai kórházat Bukarestben, hogy covid kórházzá alakítsál. A kijárási tilalom leple alatt történt az intézkedés. Szemtanúk beszámolója szerint a betegek, köztük frissen műtöttek idősek, mozgásképtelenek is voltak, és a hozzátartozókat sem értesítették.
Mivel a költöztetés ténye kiszivárgott, a kórház bejáratánál sajtósok, felháborodott családtagok és tiltakozó bukarestiek próbálták útját állni a betegeket titokban elszállító mentősöknek.

A tüntetők “Gyilkosok”, “Le a kormánnyal!” ,” Arafat ne feledd, Románia nem a tied!”, “Sátánista kormány!” szövegeket skandáltak.

Az intézkedést Raed Arafat egészségügyi államtitkár rendelte el, azzal indokolva a minden szempontból törvénytelen rendelkezést, hogy „kell a hely a covidos betegeknek”. Ez azért is felháborította a bukarestieket (is) mert pár hónapja a Iohannis féle liberális PNL kormány még azzal dicsekedett, hogy 14 millió euró értékben mobil covid-kórházakat hoztak létre.

Az éjszakai akcióról Raed Arafat annyit posztolt a Facebook oldalán, hogy ez „egy kis kényelmetlenség” csak, amit az embereknek meg kell értsenek. Az estet több román politikus elítélte, köztük kormánypártiak is. Bukarestbe szombat délután tüntetéseket hirdettek.


Szólj hozzá