Egy természetgyógyásztól közérthetően: így működik az immunrendszer

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Az igazán hatásos védelmet nem kívülről várjuk.

A koronavírus felbukkanása óta folyamatosan arra biztatnak minket, hogy keressünk külső védelmet, ami megment minket: maszkok vásárlása, alkoholos gél vásárlása (anélkül, hogy elmondanánk, hogy ezeket a géleket egymás után több napig nem szabad használni, mert az etanol alapján eltávolítjuk szervezetünk első, természetes immun-gátját, bőrünk baktérium-és lipidfóliáit, amelyek útját állják vírusoknak.

Az elmúlt években az antibakteriális termékek túlzott felhasználásának, valamint a baktériumok immunrendszerünkben betöltött szerepével kapcsolatos félreértéseknek köszönhető, hogy a szervezetünk érzékenyebbé vált. Minél többet használjuk ezeket az alkohol alapú géleket, annál áteresztőbb és vírusérzékenyebb lesz a burok (epidermisz) kialakítása.
Másodszor, a média elkezd mesélni nekünk egy olyan megoldásról, ami kívülről jön: egy jövőbeli gyógyszerkezelés vagy egy oltóanyag, amelynek forgalomba hozatali engedélyének értékelését sürgős okokból biztosan figyelmen kívül hagyják.

Mikor és ki magyarázza el a lakosságnak, hogy néhány nap alatt (fiatalok), vagy néhány hét alatt mindenki képes természetes módon erősíteni az immunrendszerét? Ez biztosan nem akadályozná meg a vírus terjedését, de erősítené a védekezésünket a vírussal szemben, és ezáltal csökkentené a súlyos esetek arányát, annak érdekében, hogy otthon sokkal gyorsabban gyógyulhassanak.
Miért nem vonják be az információs csatornákba azokat, akik idejük 95%-át, több héten át ebben a témában töltik, az egészségügyi szakembereket, akik a megelőzésről beszélnek, táplálkozásról, természetgyógyászok, homeopaták, gyógynövény-terapeuták, akik hatalmas munkát végezhetnek tájékoztatás és megelőzés terén, közel a közvéleményhez, és ezáltal csökkenthetnék a frontvonalban lévő orvosok számát?
Miért nem mondják el az embereknek, hogy a „ junk food’ fogyasztása, mint pl. a feldolgozott és finomított ipari termékek, az első számú dolgok között vannak, amelyek elpusztítják az immunvédekezésünket?
Hogy az immunrendszerünk hatékonysága szigorúan a bélflóránk minőségétől függ - és ennélfogva az általunk elfogyasztott étel minőségétől.
S azt, hogy melyik élő, nyers, helyi és szezonális zöldség és gyümölcs a legjobb az immunitáshoz szükséges ásványi készleteink gyors megnövelésére, ami a védettséghez szükséges?
Miért nem beszélnek arról, hogy a böjt erősíti az immunrendszert  - elég 3 nap tisztulás!
Miért nem beszélünk a hideg zuhany előnyeiről, ami néhány nap alatt növeli az egyes T lymphocyták szintjét?
Miért nem magyarázza meg, hogy olyan növények, mint az echinacea, asztragális, bodza, scaramusso, koncentrált formájukban néhány hét alatt növelik az immunvédelmet?
Miért nem beszélnek az esszenciális antivirális illóolajok hatékonyságáról, a nagy dózisú C vitamin és ásványi anyagokról, úgy mint a cink és a szelén?
Miért nem beszélnek a fizikai aktivitás fontosságáról és a közelmúltbeli tanulmányokról, amelyek bizonyítják a jóga gyors hatékonyságát az immunrendszer erősítésében?
Miért nem magyarázzák el, hogy a félelem egy hatalmas immunszupresszor? És miért ez az egyetlen érzelem, amit most közvetít a mainstream média, amely olyan szorongási szintet generál, ami napról napra egyre jobban gyengít?
Miért nem magyarázzák el az embereknek, hogy a bennük rejlő védelmi és gyógyító képességeinkben is meg kellene bízni. Ez erőteljesebb, mint a világ bármely más gyógyszere, és gyorsan aktiválható! Hisz a testünk a leghatékonyabb gyógyítógép.

Itt az ideje a saját testünk működésére koncentrálni, és ne hagyjuk legyengíteni a személyes erőnket - mert különben észrevétlenül átveszik az irányítást az egészségünk és aztán a jövőnk felett.  Jose Gorrochategui 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá