Egy nővér véletlenül eltört egy oltóanyag-fiolát, és kifolyt - ez lett belőle

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Néhány hónappal ezelőtt a CoronaVac (Sinovac Biotech, Peking, Kína) nevű koronavírus (Covid-19) „oltóanyag” fioláival dolgozók súlyos sérüléseket szenvedtek. Az eset a thaiföldi Rajavithi Kórházban történt.

20 egészségügyi dolgozó dolgozott az intézmény oltószobájában - valamennyien oltottak. Egy nővér véletlenül a padlóra ejtette az oltóanyag egyetlen adagját és az eltört. Azonnal feltörölte egy papírtörlővel, és egy szemetesbe dobta. Ott volt a nap hátralévő részében.

Az egyetlen törött palack miatt 15 alkalmazottnál kiütések és szemfelszíni problémák alakultak ki a balesetet követő 3 - 17 órában. Ez a 15 ember az incidens alatt vagy után 3-6 órát dolgozott az érintett helyiségekben. Öt dolgozónak nem voltak tünetei, és az oltásra érkező személyeknek sem.

"Mind a 15 szemtünetekre panaszkodó alkalmazottnál valamilyen szintű kötőhártya-gyulladást találtak -  beleértve a szemirritációt (9), a szem vörösségét (7), a könnyezést (7) és a szemhéjak duzzadását (4)" – írja a Daily Exposé.

„Az ápolónő, aki véletlenül leejtette az oltóüveget, és a kontaktlencsét viselő asszisztensnél voltak a legsúlyosabb és leghosszabb ideig tartó klinikai tünetek. Két hétig nem múlt el.

Az esetet kivizsgálták, és megállapították, hogy "...valószínűleg a segédanyagok vagy az alumínium-hidroxid adjuváns felelősek a mellékhatásokért."

A hír kapcsán rengetegen kommenteltek. Egyikőjük emlékeztetett arra az orvosra, aki korábban a fiolák tartalmát vizsgálta, főként nanotechnológiai szempontokra fókuszálva. Halála előtt azt mondta, hogy a legfurcsább az, hogy három napot kell várni, amíg "megszárad" ez a "titkos" folyadék. Ha ennek okát megtalálnák, talán kiderül, mi is van a fiolákban.

A kivizsgálás után a szakemberek ajánlást tettek arra, hogy

"Óvintézkedésre van szükség az injekciós üvegek törésének, a kiömlésének, a CoronaVac aeroszolosodásának elkerülése érdekében."

Elgondolkodtató: Ha ezek a oltóanyagok a párolgásukkal ilyen egészségügyi problémákat okoznak, mit csinálnak a szervezetben?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá