Egy EU-s képviselő elmondja, mi a terv Európával

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Cristian Terhes román EP- képviselő friss nyilatkozata:

"Nézzék meg, hogy mi történt Kínában... és ez az oka amiért mi ezt Európa "kínaizálásának" nevezzük. De ez nem megy máról holnapra, mert ha ezt rögtön így csinálnák, hogy holnaptól mindenkinek van egy szociális hitelrendszere, mint Kínában, akkor egész Európa utcára menne. Ez egy lassú folyamat... és nemcsak ez, hanem mindezt még szakaszosan is csinálják.

Szóval ez a "zöld útlevél" vezet be ebbe a rendszerbe. Maga a rendszer a rendszer mögötti technológia és infrastruktúra. A cél az volt, hogy egy ilyen rendszer kereteit megteremtsék. Ez volt az első lépés. A második lépés a Wallet-ID, az európai Wallet-ID (kriptopénz-azonosító) és az E-ID. Én vagyok a főelőadó a LIBE-Bizottságban az E-ID-vel kapcsolatban. És ez nagyjából ugyanazon az úton halad, mint Kínában.

Minden EU-polgárhoz egy alfanumerikus azonosítót akarnak hozzárendelni, ami egész életén keresztül vele marad és ez lesz a személyes ID-azonosítója. Tehát ha online bejelentkezel, ha a bankszámládnál bejelentkezel, ha bárhová elmész, veled lesz ez az ID.

Aztán van még az úgynevezett Wallet-azonosítás...ennél aztán minden igazolványod, minden bankszámlád, minden hitelkártyád egy helyen van és össze van kötve ezzel az E-ID azonosítóval.

A harmadik téma a klímaváltozás elleni harc. 2030-ig a CO2-lábnyomot 55 százalékkal akarják csökkenteni. És hogy az egyetlen út, hogy ezt elérjük, ha mindent racionalizálunk. Sok nyugat-európai országban hamarosan már az élelmiszerek vásárlásakor fel lesz tüntetve a CO2-lábnyom. Mit gondol, miért csinálják ezt? Mert hamarosan ön ezzel az E-ID-vel megy, amin én dolgozom.

Teljes mértékben ellene vagyok és mindent írásba is fogok adni. Nem tudom, hogy többségben vagyunk-e a Parlamentben ahhoz, hogy ezt meg tudjuk állítani. De legalább én tenni fogom a kötelességem, és ön most az első olyan médium, akinek ezt elmondom. Teszem a dolgomat és dokumentálok mindent."

Cristian Terhes

Teológiát tanult a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen Kolozsváron. Ezután újságírást tanult a Fullerton College-ban, majd a Santiago Canyon College-ban dolgozott Kaliforniában (USA). A kaliforniai Irvine-ben telepedett le, és a romániai görögkatolikus egyház papja lett, de dolgozott üzleti elemzőként is.

Részt vett a román politikában, különösen a korrupcióval szemben hallatta a hangját. 2012-ben vált híressé, amikor részt vett a Traian Băsescu román elnök menesztéséről szóló népszavazási kampányban. 2014-ben ellenezte Victor Ponta PSD-elnök elnökké választását.

2016-ban a PSD-vel kapcsolatban álló Antena 3 televízió és a România TV rendszeres kommentátora lett. Ezzel párhuzamosan a kormányzó PSD híve lett, nyilvános hozzászólásaiban Klaus Iohannis liberális országos elnök felfüggesztését támogatta. 2019-ben a PSD európai parlamenti listáján a negyedik helyen végzett, és európai parlamenti képviselővé választották.

2020 májusában bejelentette, hogy átáll a Nemzeti Paraszt Kereszténydemokrata Pártba és az Európai Konzervatívok és Reformerek csoportjába.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá