Egy edző őszinte véleménye: Oltás vs. atlétika

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Gedeon Zsolt edző, és edzőként sok dolgot megtapasztalt a járvánnyal és az arra adott oltással kapcsolatban. Ő nem virológus, nem politikus, nem újságíró. A véleményét csak szűk körben tudja terjeszteni - de ez nem akadálya annak, hogy őszinte legyen. Azért, mert aggódik a sportolóiért.Olvasd el a pár napja írt bejegyzését:

"Edzőként mondom az oltás nagyon nincs jó hatással a futókra. Hazánk egyik legjobb futója oltás után négy nappal kórházban van szívritmus zavarokkal és magas pulzussal. Sok edzővel azt beszéltük, hogy az oltatlan futóink sokkal stabilabbak és jobban lehet őket terhelni, az oltottak többet betegszenek meg ezért nagyon hektikusan lehet velük dolgozni, mint anno nagy átlagot tekintve. Nekem 68 futóm van, jelenleg 9 covidos, mindegyik be van oltva. Az oltatlan futóinkon is átment a covid, de sokkal lazábban és könnyedén. Jelenleg a 9 oltott covidos futóm közül három 39-40 fokos lázzal küzd, egy nagyon erős hát- és ízületi fájdalmakkal, egyik pedig az oltás után három nappal kórházba került magas 120s nyugalmi pulzussal, ami nála oltás előtt 47-54 volt. Kettő lány futónknak a második oltás óta nem jön meg a menszesze, hozzá teszem alacsony edzés terhelést kapnak, nem az edzések miatt van jelen a probléma. Négy ismert atléta futó edző hasonló tapasztalatokról számolt be és jelenleg ott tartunk hogy a gyermek versenyzőket is diszkriminalizálják a versenyekről a magyar atlétikában. Vagy oltatod a gyereket vagy PCR teszt ami versenyenként 20.000ft amit a szülők és a legtöbb egyesület nem engedhet meg magának.

Erről ennyit, az oltások bevezetésével, és hogy a szövetségi és egyéb versenyeket is oltási kártyához kötik, szerintem megölik a magyar sportot, az utánpótlást és a futó sportot lásd BSI versenyeire is már kell az oltási igazolás. Ezzel annyit fognak elérni a verseny szervező irodák és a magyar atlétikai szövetség hogy kevesebben fognak versenyekre nevezni (ez már látszik a hétvegi up bajnoki nevezések számában) és a hazai utánpótlást ami jelenleg sem acélos, végképp kinyírják. Az oltás sem egészségügyileg sem pszichésen nem hat jól rövid- hosszú távon a futó társadalomra.

Jómagam a Centrál Atlétika edzője, képviselője elítélem a szövetség és a kormány oltással kapcsolatos rendelkezéseit és diszkriminatívnak tartom azokat!

Ezen írásom nem az oltottak ellen szólt, inkább értük osztottam meg. A Centrál Atlétika továbbra is elhatárolódik mindennemű kormányzati és szövetségi rendelettől, azokat jelenleg is semmisnek tekinti. Számomra nincs oltott vagy oltatlan sportoló, számomra, számunkra ember van és sportoló!"

(A poszt alatti kommentek olvasását is ajánljuk!)

A sportolók egészségi állapotáról, a feltűnően sok betegségről persze vannak statisztikák is. Vajon a döntéshozók miért nem akarnak erről tudomást szerezni?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá