Ciprusi offshore-hátterű cégtől havi 1.19 millióért bérel egy-egy buszt a Budapesti Közlekedési Zrt.

Érdemes figyelni a dátumokat is!

A Budapesti Közlekedési Zrt. még 2020 április 28-án írt ki közbeszerzési eljárást használt, dízelüzemű alacsonypadlós, csuklós autóbuszok bérlésére. A kiírás szerint 6 darab, legfeljebb 12 éves légkondicionált, EURO IV-es környezetvédelmi besorolásnál nem rosszabb osztályú autóbuszt bérelne 12 hónapra a fővárosi közlekedési vállalat. írja az mfor.hu.

Az ajánlattételi határidőig, május 25-ig három cég adott be pályázatot:

  • a székesfehérvári székhelyű Truck-Trailer & Parts Haszongépjármű és Alkatrész Kft.,
  • az esztergomi Infinitours Kft., melynek ajánlatát érvénytelennek nyilvánította a kiíró,
  • a budapesti CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt.

A BKV Zrt. CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. ajánlatát találta a legkedvezőbbnek, melynek összértéke az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény alapján nettó 342,72 millió forint.

A CR-Facilities Zrt. története

A céget idén május 11-én alapították és pontosan 7 nappal azelőtt, május 18-án jegyezte be a cégbíróság, hogy lejárt volna a BKV tenderének ajánlattételi határideje.

A 17 millió forint jegyzett tőkével létrehozott társaság fő tevékenység vagyonkezelés. A vezérigazgató egy vecsési magánszemély, Tóth Erika. A cégkivonatból a Zrt. alapítói ugyan nem derülnek ki, de a cégbírósági papírok már sokkal árulkodóbbak.

A BKV buszbérlési tenderén nyertes Zrt.-t három másik társaság alapította idén májusban:

  • a budapesti székhelyű Cratis Ingatlanbefektető Zrt., 
  • a telkiben székelő KD Properties Ingatlanfejlesztő Kft.,
  • a budapesti Olinda Pénzügyi Szolgáltató Kft.

A Cratis Ingatlanbefektető Zrt. tulajdonosa egy ciprusi székhellyel bíró offshore-cég, az Agrina Holdings. Ennek a társaságnak a nyertes céggel ellentétben már szép múltja van, hiszen 2006 végén alapították. A tisztségviselők között pedig már találni olyan személyeket is, akik révén egyértelműen kiderül ki áll a tulajdonosi hálózat legvégén. A ciprusi tisztségviselők mellett három magyar személy neve tűnik fel: Sasinszki Ágnesé, Temesvári Gáboré, valamint Jákó János Dezső. Sasinszki Ágnes és Temesvári Gábor Leisztinger Tamás cégbirodalmához szorosan kötődő személyek. Sasinszki jelenleg is Lesztinger zászlóshajó cégének, az Arago Zrt.-nek vezető tisztségviselője, sőt, egy másik ciprusi offshore-cégben, a Hartberg Investmentsben is igazgatói feladatokat lát el. Temesvári Gábor pedig a sajtóban megjelent információk szerint Leisztinger Tamás bányavállaltánál, az Ormosszén Szénkitermelő Zrt.-nél projektvezető.

BKV Zrt. így reagált az mfor.hu cikkére:

"A BKV Zrt. dízelüzemű, használt alacsonypadlós csuklós autóbuszok bérlése tárgyban uniós, nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le. Az ajánlattételi határidőig, 2020. május 25-ig három ajánlattevő nyújtotta be ajánlatát. A bírálóbizottság - megfelelve a közbeszerzési törvényben előírtaknak - elbírálta az ajánlatokat.

A kedvezőbb ajánlatot a CR-Facilities Zrt. tette, ahol a bérleti díj: 1 190 000 Ft/hó/jármű, szemben a Truck-Trailer&Parts Kft. által megajánlott 1 290 000 Ft/hó/jármű ajánlati árral. Társaságunk így értelemszerűen a kedvezőbb ajánlatot benyújtó  CR-Facilities Zrt.-vel írta alá a szerződést 2020. október 30-án.

Ismételten leszögezzük, hogy a szóban forgó beszerzés is a mindenkori jogszabályi előírások maximális betartása mellett zajlott, s a teljes folyamatot végig a  teljes transzparencia jellemezte."


Szólj hozzá