Az első polgármester, aki megtagadta az engedelmességet

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Egyszerűen elege lett...

Branislav Becík, Udvard polgármestere a közösségi hálón nyilvános bejelentést tett, miszerint nem hajlandó tovább engedelmeskedni a kormánynak. Mint mondta, nem folytatja a községben a tömeges tesztelést, mivel értelmetlennek tartja, s mert „veszélyezteti az egészséges lakosságot“ - számolt be a felvidék.ma.

„Azoknak a szakembereknek az ajánlásához tartom magam, akik szerint csak a járványgócokat kellene tesztelni. Az utóbbi két hónapban túlterhelt alkalmazottaink mással sem foglalkoztak, mint olyan utasításokat és rendeleteket teljesítettek, melyek óráról órára változtak… Két hónapon keresztül engedelmes szolgák voltunk“ – mondta Becík.

Branislav Becík immár második választási időszakban irányítja a szlovák Érsekújvári járásban található több mint 5 ezer lakosú Udvardot

Udvardon munkanapokon továbbra is működik a mobil tesztelőállomás, melynek növelik a kapacitását. A község emellett védőmaszkokat és vitaminokat is biztosít a lakosság részére.

„Önkormányzatunk mától kezdve úgy fog dolgozni, mint az őrület időszakát megelőzően, melyet Matovič és társai kiötlöttek nekünk“

– mondta Becík.

Hétfőtől meg akarják nyitni az óvodákat, megindítják a közbeszerzéseket az utak és járdák felújítására és megkezdik a kultúrház korszerűsítésének előkészületeit is.

„Ismét elkezdünk azzal foglalkozni, ami az önkormányzatok feladata. Nem vagyok hajlandó tovább engedelmeskedni a kormánynak“ – jelentette ki Becík.

„A kormány pedig kormányozzon! Tíz hónap után végre mutassa meg, milyen irányba akarja vezetni Szlovákiát“ – folytatta. „Szeretném már látni a városok és falvak fejlődését érintő megújulási tervet, szeretném tudni, milyen intézkedésekre kívánnak pénzt fordítani. A vidékfejlesztés kulcsfontosságú, itt él a lakosság több mint 50 százaléka, az uniós tagországok közül nálunk a legnagyobb a vidéki népesség aránya“ – fejtette ki.

„Bármikor kész vagyok a lakosság védelmére, melyet most a hozzá nem értők pszichopata kormányától kell védenem. Remélem, hogy elhatározásomat más polgármesterek is követik majd, mert csak ilyen lépéssel nyithatjuk fel a lakosság szemét, hogy tudatosítsák, milyen bolondokat és félbolondokat választottak, s valójában kik irányítják ezt az országot“

– zárta mondandóját Becík.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá