Az egészségeseknek miért nincs joguk beutazni Magyarországra?

A kolozsvári magyar konzulátus által leközölt, úgynevezett „határátlépési engedmények” sok erdélyi magyarnál is kiverték a biztosítékot.

Romániából Magyarországra karantén nélkül az tud utazni, aki megkapta már legalább az első oltást Romániában, és rendelkezik ezt igazoló dokumentummal, akár magyar állampolgár, akár magyar-román kettős állampolgár, akár kizárólag román állampolgár – részletezte vasárnap a Szijjártó Péter külügyminiszter által szombat este bejelentett új beutazási szabályokat a kolozsvári magyar főkonzulátus.

A főkonzulátus közölte azt is: szintén karantén nélkül tud Magyarországra utazni, aki PCR-teszteredménnyel igazolja, hogy az elmúlt 6 hónapban átesett a fertőzésen.

A 18 év alatti gyermekek szintén karantén nélkül utazhatnak Romániából Magyarországra, akár magyar személyi igazolvánnyal, akár magyar útlevéllel, akár román úti okmányokkal, ha a szülőknek van védettségi igazolásuk vagy PCR-teszteredménnyel igazolják, hogy az elmúlt 6 hónapban átestek a fertőzésen.

Az eddig nagy fertőzési veszedelmet jelentett gyerekekbe, kiskorúakba egyből nem száll bele a szuperveszélyes  covid vírus, ha anyu vagy apu „felvette” az oltást. Ezért nem lehetett a gyerekeket a nagyszülőkkel összeengedni a covid-őrültek miatt az elmúlt hónapokban? Valaki érti ezt? De komolyan… - teszi fel a kérdést az Informatia Libera.

A főkonzulátus felhívja a figyelmet: negatív PCR-teszttel, gyorsteszttel és antigén teszttel továbbra sem lehet karantén nélkül Magyarországra utazni.

Tehát a beoltott, aki fertőzhet és megfertőződhet, az utazhat, DE az egészséges ember nem utazhat karantén nélkül. 
Ugyanakkor a korlátozott határsávban történő belépés lehetősége továbbra is mindenki számára lehetséges, azaz Romániából Magyarország területére 30 kilométeres távolságig, maximum 24 órára bárki beléphet.

Úgy tűnik, a covid-intézkedéseket kitaláló és végrehajtó kormányzatok jelenlegi legnagyobb ellensége a fizikailag és szellemileg egészséges gondolkodóképes ember.


Szólj hozzá