Ausztria: közeledünk a kötelező borotválkozás elrendelése felé?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Egy osztrák képviselő kibukott a hétfőtől kötelezően viselendő FFP2 maszkok miatt.

Hétfőtől Ausztriában is kötelező FFP2 maszk. Ráadásul kemény lezárások is érvényben vannak a koronaválság kezelésére. A pénteki ülésén az osztrák parlament úgy döntött, hogy mentesülnek a maszkok az ÁFA-tól, hogy a polgárok minél olcsóbban megvehessék azokat.

A vita során Andreas Arthur Spanring, az FPÖ képviselője kérdéseket tett fel az FFP2 maszkok és általában a kötelező maszkviselés kapcsán.

Spanring többek között ezt mondta: 

′′Kötelezővé tesszük az FFP2 maszkokat, mert kiderült, a többinek semmi értelme. Tehát azokat értelmetlen hordatták velünk egy éven át."

Az FFP2-es maszkok viselése is problémákat vet fel, és erre még a Robert Koch Intézet is figyelmeztet, állítja a képviselő.

′′Menj fel a honlapjára és nézd meg! Ott olvasható - A potenciális előnyök és a nem kívánt hatások alapos mérlegelése után szabad hordani. Egészségügyi problémák léphetnek fel az idős embereknél, és azoknál, akiknek gond van a tüdejével.

Mivel ezek az FFP2 maszkok már háromnapos szakáll miatt elveszíthetik a védelmi képességüket, a képviselő gúnyos javaslatot tett a kormánynak, nevezetesen hogy minden osztrák kötelezően borotválkozzon a koronavírus elleni védelem jegyében.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá