A rejtélyes deltakron már a kertek alatt!

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Elkezdődött a hivatalos rémisztgetés.

Kétcsúcsos omikronra, sorban álló deltakronra készülhetünk - írja több hazai sajtó is. De mi ez a deltakron? Hát a delta és az omikron variáns hibridje. De magyarázatra szorul a kétcsúcsos kifejezés is.

Kemenesi Gábor virológus figyelmeztet a legfrissebb veszélyekre, miszerint kétcsúcsos lesz az omikron-hullám, és legalább három oltás szükséges a vírus elleni megfelelő immunizációhoz. Közben a deltakron rekombinánsból már többet is azonosítottak, de egyelőre nem tudni, hogy ezeknek milyen képességeik lehetnek.

A hírek szerint Kínában fertőzési csúcsokról beszélnek, milliós nagyvárosokat zárnak le példátlanul drasztikus módon a járvány megfékezése érdekében. 

Azonban ami Kínát illeti, az ottani történések füstje nagyobb, mint a lángja – nyilatkozta a 24.hu-nak Dr. Kemenesi Gábor virológus. Szerinte ugyanis a kínai járványügyi adatok nem alkalmasak komolyabb elemzések elvégzésére.

De ez nem változtat a lényegen: kell mi itt Európában tényleg veszélyes helyzetben vagyunk, és kell a negyedik oltás!

Egy érdekes jelenség éppen az elmúlt hetekben jelent meg – mondta Kemenesi. Ugyanis úgy tűnik, az omikron-hullám kétcsúcsú lesz, és éppen az ilyen kiszámíthatatlan jelenségek miatt a legfontosabb feladat most az oltásokkal elért védelem fokozása: egyre inkább a negyedik dózis minél szélesebb körű beadatásán kell gondolkodnunk.

Aggódik az idősekért, és elárulja, hogy az omikronnal szemben két oltás nem elég, legalább három szükséges a megfelelő mértékű immunizációhoz.

"Szabadon kering keresztül-kasul a világban, egymástól függetlenül jönnek létre az újabb változatok. Mi ebből az egészből annyit érzékelünk, hogy egyszer csak hirtelen, a semmiből előbukkanhatnak az újabb variánsok."

És már itt is van: a rejtélyes deltakron

De még mindig nem tiszta, mit jelent a kétcsúcsosság. Sebaj, garantáltan meg fogjuk tanulni ezt is.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá