A britek enyhítenek, és nem lesz covid igazolvány sem

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Az Egyesült Királyság egészségügyi minisztere, Sajid Javid azt mondta a BBC-nek, hogy nem vezetik be a COVID igazolványt.

"Soha nem tetszett az ötlet, hogy azt mondom az embereknek:" Mutasd meg a papírjaidat ". Örömmel mondhatom, hogy ezt nem folytatjuk tovább. "

A covid-igazolványok bevezetését és az ahhoz kapcsolódó megkülönböztető szabályokat a hónap végére tervezték bevezetni. Ám még a kormányzó képviselőcsoport tagjai is felszólaltak ellene, a Konzervatív Párt és a Liberális Demokraták képviselői is.

A vendéglátó helyek szövetsége is ellenezte. Egyrészt azért, mert hatalmas üzleti veszteségektől tartott, másrészt pedig féltek a megkülönböztetés miatt indított perektől.

Nagy-Britanniában a megkülönböztetés-ellenes törvények sokkal szigorúbbak, mint pl. Németországban. Például a homofób kijelentések azonnal rendőrségi műveletekhez vezetnek, és börtönnel is büntethetők. Még akkor is, ha egy szabályozás lehetővé tenné az oltatlan személyek de facto megkülönböztetését azáltal, hogy kizárja őket a klubokból, az érintettek sértése a nyilvánosság elől továbbra is rendőri műveleteket és büntetőeljárásokat eredményez. Tehát a klubtulajdonosok okkal tiltakoztak.

Arra a kérdésre, hogy milyen nyomás hatására engedett a kormány, Javid azt válaszolta, hogy az útlevélre nincs szükség, mert a COVID elleni magas oltási arány, a vizsgálatok, a monitorozás és az új kezelési módszerek nem indokolják. Javid bejelentette továbbá, hogy Boris Johnson miniszterelnök a héten folytatja a enyhítéseket.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá