4 nappal a Covid-19 vakcina beadása után meghalt egy 11 éves Izabella

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Izabella 2022. április 4-én kapta meg az oltást, majd néhány nappal később erős fejfájást kezdett érezni, és április 8-án meghalt.

A brazil Londrinában lakó Izabella da Silva, 11 éves kislány, alig négy nappal azután halt meg, hogy beoltották a covid-19 elleni vakcinával.

A Paraná állam minisztériuma korábban levelet adott ki minden iskolának, amelyben azt írták elő, hogy jelentsék a beoltatlan gyermekek szüleit. (megj.: Paraná Brazília egyik szövetségi állama az ország déli részén.)

Ricardo Arruda az állam egyik vezető politikusa elítélte az esetet:

"Izabella egészséges lány, minden társbetegség nélkül élt. A szülei nem akarták beoltani, de az iskola vezetése nyomást gyakorolt ​​rá, azzal fenyegetőzve, hogy a Paranái Államügyi Minisztérium utasítása szerint feljelentést tesz a gyámhivatalnál, hogy elveszítheti a szüleiket” – mondta a képviselő a paranai törvényhozásban tartott beszédében.

A szülők nem akarták beoltani a gyereket. De az iskolában a gyereket úgy tájékoztatták, hogy ha nem oltják be, a szüleit be fogják jelenteni a gyámügyi hatóságnál, és őt kiemelhetik a családból.

"A gyerek erre rémülten hazament, és kérlelte az apját, hogy engedje el oltásra. A szülők pedig engedtek a gyerek kérésének" – mondja Ricardo Arruda, aki az eset óta tartja a kapcsolatot Izabella szüleivel.

Egyelőre nincs hivatalosan igazolva, hogy az oltás miatt állt be a halál az addig egészséges lánynál. Kb. négy hónapig tart a vizsgálat.  Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá