USA: Florida kormányzója ellenáll az oltáskényszer bevezetésének

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Florida nem lesz Biden „orvosi rendőrsége” – közölte Ron DeSantis floridai kormányzó. DeSantis szerint a vészhelyzeti vakcinák „nem olyan dolgok, amiket a kormánynak kell erőltetnie”. 

Florida nem fogja betartatni a Biden-kormányzat egészségügyi dolgozókra vonatkozó kötelező oltási politikáját, amelyet az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága is megerősített – közölte csütörtökön a kormányzói hivatal szóvivője. „Florida állam nem fog szolgálni a Biden-kormányzat orvosi rendőrségeként” – mondta Christina Pushaw, Ron DeSantis kormányzó sajtótitkára az USA TODAY Network-Florida-nak küldött e-mailben.

"Az oltatlan egészségügyi dolgozók elbocsátása - akik közül sokan fertőzés által biztosított immunitást élveznek - etikátlan és tudománytalan."

DeSantis szerint a döntés a betegeket is károsítja, „mivel a kaliforniai és más államok kórházai most már beoltott, COVID-fertőzött egészségügyi dolgozókat dolgoztatnak a betegek ellátására a munkaerőhiány miatt – amit az oltási kényszerek tovább súlyosbítottak. Hogyan biztosít ez bárkinek biztonságot?”

DeSantis megismételte, hogy ellenzi az úgynevezett "kényszeroltást".

„Floridában azt mondtuk, hogy senkinek sem szabad kötelezővé tenni ezeket a vakcinákat. Ez a te személyes döntésed. Ezt nem a kormánynak kellene erőltetni.”

A kormányzói hivatal üdvözölte a Legfelsőbb Bíróság külön döntését, amely megsemmisítette a Biden-adminisztráció szabályát, amely szerint a 100-nál több munkavállalót foglalkoztató nagy magáncégek megkövetelik a COVID-19 elleni védőoltást.

A Florida Health Care Association, az állam legnagyobb idősotthoni iparági csoportja aggodalmának adott hangot az oltási követelményeknek a személyzetre gyakorolt hatása miatt.

"Mindig is arra biztattuk tagjainkat, hogy továbbra is dolgozzanak azon, hogy minél több lakost és személyzetet beoltsanak" - mondta egy e-mailben Kristen Knapp, a Floridai Egészségügyi Egyesület szóvivője. „A tartós gondozás azonban történelmi munkaerő-válságot él át.

"Rendkívül aggódunk amiatt, hogy a bíróság döntése, amely lehetővé teszi a mandátum folytatását, az idősek otthonaiban még több alkalmazottat veszít majd, amikor jelentős létszámhiánnyal küzdünk, amely befolyásolja az ellátáshoz való hozzáférést" – tette hozzá.

A floridai törvények emellett védenek minden dolgozót, beleértve az egészségügyi dolgozókat is, attól, hogy „felmondási büntetés terhe mellett” COVID-oltást kapjanak”

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá