ÚJ-ZÉLAND: Február óta most találtak egy deltavírus gyanús esetet - erre az egész országot lezárják

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök szigorú lezárási intézkedéseket vezetett be kedden, miután országában február óta, vagyis 6 hónapja találtak egy koronavírus gyanús esetet.

A bejelentés értelmében az embereknek fel kell készülni arra, hogy az üzletek bármikor bezárhatnak, az iskolákat és irodákat pedig azonnal online működésre állították át.

A negyedik szintű lezárási intézkedéseket szerdától legalább három napig országszerte alkalmazzák. Auckland és Coromandel - egy tengerparti város, ahol a fertőzött személy is tartózkodott - hét napig zárva tart.

Ardern azt mondta:

"Úgy döntöttünk, hogy jobb, ha magas szintű védelemmel kezdjük, majd lejjebb tesszük a szintet, mint hogy nézzük a vírust, ahogy gyorsan terjedni kezd. "

A hatóságok feltételezik, hogy egy 58 éves aucklandi férfi a koronavírus fertőzött, ráadásul "deltás" lehet. De még nem biztos!

Az aucklandi regionális egészségügyi hatóság jelenleg vizsgálja a beteg kontaktjait, és legalább 48 órára felfüggeszti a korona elleni védőoltást.

Az utolsó bejelentett koronavírus-eset februárban volt Új-Zélandon. Azóta az új-zélandi állampolgárok korlátozások nélkül élnek, igaz, a határok le vannak zárva. Az országban eddig összesen 2500 koronavírusos eset és 26 kapcsolódó haláleset fordult elő.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a lezárási intézkedések részeként az embereknek otthon kell maradniuk, és csak alapos indokkal hagyhatják el lakásukat. 

Mikor nyitnak?

A hónap elején Új-Zéland vezetője bejelentette, hogy 2022 elejétől újra megnyitják kapuikat az alacsony kockázatú országokból származó vakcinázott utazók előtt.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá