ROMÁNIA: Az első orvos, akit felfüggesztettek a covid járvány kapcsán megfogalmazott véleménye miatt

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Răzvan Constantinescu az első orvos Romániában, akit elmarasztaltak a COVID-19 járvány "tagadása" miatt, továbbá azért, mert betegeit az egészségügyi szabályok be nem tartására "késztette".

Răzvan Constantinescu doktort felfüggesztették az Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem professzori posztjáról.

"Ezentúl nem folytathat oktatási tevékenységeket, szemináriumi tevékenységeket, gyakorlati és laboratóriumi munkát, nem végezheti az éves projektek irányítását, Nem vizsgáztathat, és minden egyéb olyan tevékenység tilos számára, amely személyes vagy online interakciót jelent a hallgatókkal"

- áll a határozatban.

Răzvan Constantinescut júniusban hallgatták meg az ásasi "Grigore T. Popa" Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem Etikai Bizottságában, miután egyik kollégája panaszt tett rá.

A felfüggesztési határozatot az orvos a Facebook-oldalán tette közzé.

Korábban a Iaşi Orvosi Főiskolán folytattak fegyelmi eljárást két orvost, Răzvan Constantinescu és Iulian Şerban ellen "a betegek arra való ösztönzése miatt, hogy utasítsák el a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos szabályok betartását" - írja a  ziaruldeiasi.ro. 

A két orvos Monica Popdal és Adina Albertsszel együtt aláírói az idén áprilisban a román kormánynak címzett nyílt levélnek:

“Sajtóközlemény. A román orvosok már nem tolerálják a kormányzati intézkedéseket! Állítsd le a terrorállapotot! A normális helyzetbe való visszatérés kérjük a COVID-19 járvány összefüggésében."

A levél közzétételét követően az Orvostudományi Főiskola intézkedést kért a területi kollégiumoktól.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá